SP-kandidaten Edwin Lima, Nora Fakirni, Sahra Awad, Wil Roode en Patrick Adriaans.
SP-kandidaten Edwin Lima, Nora Fakirni, Sahra Awad, Wil Roode en Patrick Adriaans. SP Amstelveen

Patrick Adriaans opnieuw lijsttrekker SP Amstelveen, Marina Casadei keert niet terug in de raad

15 november 2021 om 11:50 Politiek

AMSTELVEEN Tijdens de ledenvergadering van de SP-afdeling Amstelveen op 11 november stemden de leden in met de voorgedragen kandidaten en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022. Patrick Adriaans is door het bestuur voorgedragen als lijsttrekker. 

TOP 5 Plek twee is voor Nora Fakirni, die zich het afgelopen jaar heeft ingezet voor de verbetering van haar eigen wijk Bankras/Kostverloren en in de cliëntenraad van de Blijfgroep. Tevens maakt zij deel uit van de medezeggenschapsraad van Kinder Campus King. Nummer drie op de lijst is de zelfstandig ICT-ondernemer Edwin Lima. Zijn kennis over ICT-zaken zijn in een wereld met almaar toenemende digitalisering een welkome aanvulling, vindt de SP. Nummer vier, Wil Roode, is een oude bekende en heeft de afgelopen raadsperiode als burgerraadslid het woord gevoerd over onder andere Werk en Inkomen. Zij zet graag haar werkzaamheden als burgerraadslid voort in de komende raadsperiode. Daarnaast blijft zij zich als vrijwilliger inzetten bij zowel de Voedselbank als de SP-hulpdienst. Op nummer 5 staat Sahra Awad. ‘Zij zet zich met hart en ziel in voor de SP-hulpdienst’, aldus de SP. ‘Met name de Eritrese gemeenschap is dankzij Sahra’s ondersteuning uit haar schulp weet te kruipen en durft nu veel meer dan voorheen voor haar rechten op te komen.’ 

LIJSTDUWER Opmerkelijk is dat Marina Casadei niet zal terugkeren in de raad. Zij is met plek 19 op de kandidatenlijst een van de lijstduwers geworden samen met Adriana Glastra van Loon die op plek 20 geheel onderaan staat. Casadei is ook afdelingsvoorzitter en zal zich meer op de werkzaamheden richten die voortvloeien uit het voorzitterschap. Nazir Husseini keert evenmin terug op de kandidatenlijst. Persoonlijke omstandigheden hebben ertoe bijgedragen dat hij zijn politieke activiteiten heeft neergelegd. De SP-afdeling is hem bijzonder dankbaar voor zijn inzet als burgerraadslid en tijdens acties. 

VERKIEZINGSPROGRAMMA Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan het verkiezingsprogramma Vertrouwen in Mensen, waarin nog enkele aanpassingen worden doorgevoerd die tijdens de algemene ledenvergadering naar voren zijn gebracht. Met het verkiezingsprogramma wil de SP uitdragen dat er veel bereikt kan worden door meer vertrouwen in de mensen te hebben. De vijf belangrijke speerpunten in het verkiezingsprogramma zijn: wonen, zorg en welzijn, werk en inkomen, bestuurscultuur en natuur en milieu. Waar de SP de nadruk op legt is de noodzaak om te investeren in de zwakkere wijken en niet in de wijken met een hoge mate van zelfredzaamheid.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie