De top 11 van de D66-kandidatenlijst. Van Links naar rechts: Maarten de Haan, Youssef Ben Idder, Heidy Knol, Saloua Chaara, Robert Zuidbroek, Floor Gordon, Harmen van der Steenhoven, Alice Wagenvoort, Tawros Aslanjan, Driss Aarabi en Julian Talma
De top 11 van de D66-kandidatenlijst. Van Links naar rechts: Maarten de Haan, Youssef Ben Idder, Heidy Knol, Saloua Chaara, Robert Zuidbroek, Floor Gordon, Harmen van der Steenhoven, Alice Wagenvoort, Tawros Aslanjan, Driss Aarabi en Julian Talma Wenda Oudshoorn

D66 Amstelveen presenteert kandidaten: 2 nieuwkomers bij eerste 7 op de lijst

1 november 2021 om 10:58 Politiek

AMSTELVEEN D66 heeft de definitieve kandidatenlijst gepresenteerd voor de gemeenteraadsverkiezingen die op 16 maart 2022 plaatsvinden. Zoals al eerder bekend gemaakt werd, voert Floor Gordon de lijst aan. Zij is nu een van de twee D66-wethouders in het college en werd in juni al door de leden als lijsttrekker gekozen. Na haar volgen de drie huidige raadsleden Harmen van der Steenhoven, Saloua Chaara en Tawros Aslanjan. Op plek vijf en zes staan twee nieuwkomers op de lijst Driss Aarabi en Heidy Knol. Op plek zeven volgt het huidige raadslid Youssef Ben Idder. De andere D66-wethouder Frank Berkhout keert als lijstduwer terug op de lijst. Hij heeft besloten zich niet meer verkiesbaar te stellen als raadslid na ruim 20 jaar in de lokale politiek actief te zijn geweest.

D66 heeft nu zeven zetels van de 37 zetels tellende gemeenteraad. De huidige raadsleden Anne-Mieke van der Vet en Edwin van der Waal nemen na de verkiezingen in 2022 na acht jaar afscheid als raadslid en keren net als Berkhout terug op de lijst als lijstduwer.

DIVERSITEIT Shivan Bhoendie, voorzitter van D66 Amstelveen stelt trots te zijn op het hoge niveau van de kandidaten waarmee D66 in maart 2022 de Amstelveense gemeenteraadsverkiezingen in gaat. “Onze sterke kandidatenlijst representeert van boven tot onder de diversiteit die onze gemeente kenmerkt. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat wij de inwoners van Amstelveen hiermee goed kunnen vertegenwoordigen en denken dat we met dit team de grootste partij in Amstelveen kunnen worden.” 

Na lijsttrekker Floor Gordon is de huidige fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven de nummer twee op de lijst. Op plek drie staat Saloua Chaara, werkzaam bij het ministerie van SZW en in de gemeenteraad woordvoerder onderwijs en jeugd. Tawros Aslanjan op plek vier is de huidige fractie woordvoerder ruimtelijke ordening en wonen en werkzaam als zelfstandig ondernemer.

NIEUWE GEZICHTEN Op de vijfde en zesde plek staan twee nieuwe gezichten. Driss Aarabi werkt als rijksambtenaar bij het ministerie van Financiën. Hij heeft drie kinderen in de basisschoolleeftijd en is actief bij basketbalclub MBCA.  Leefbaarheid, samenleven, milieu en financiën zijn onderwerpen die hem aan het hart gaan. Heidy Knol heeft samenwerken en verbinden als drijfveer en zij wil Amstelveen leefbaarder, veiliger en socialer maken. Ze is na een periode in het buitenland terug in Amstelveen, heeft ervaring als beleidsmaker en directeur en werkt als coach en consultant. 

Op plek zeven tot en met negen staan achtereenvolgens raadslid Youssef Ben Idder, implementatiemanager bij een bank, het huidige burgerlid Maarten de Haan, projectmanager in de chemische industrie, en raadslid Robert Zuidbroek, verenigingsjurist bij D66. De student politicologie Julian Talma, een nieuw gezicht en de jongste kandidaat van de lijst, completeert de top 10. Plek 11 en 12 worden bezet door twee zorgverleners in het ziekenhuis: radioloog Alice Wagenvoort en klinisch perfusionist Araz Abbas. Op plek 13 staat huidig burgerlid Paul van Roermund, strategisch beleidsadviseur en op plek 14 de studente rechten en politicologie Mayte Haenen. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie