De VVD-fractie op bezoek in Bibliotheek Stadsplein.
De VVD-fractie op bezoek in Bibliotheek Stadsplein. VVD Amstelveen

Raadsfractie VVD weer gestart met vergaderen op locaties in Amstelveen

29 september 2021 om 10:45 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft het vergaderen op locaties in Amstelveen hervat nu dat weer kan vanwege de afbouw van de coronamaatregelen. De achterliggende gedachte van deze aanpak is dat de politici zo beter kunnen beoordelen wat er in de samenleving leeft. Sinds het fractievoorzitterschap van Kees Noomen in 2010 werd vergaderen op locatie ingevoerd, maar door de coronapandemie kwam daar tijdelijk een einde aan. Op 13 september werd deze aanpak weer opgepakt met een bezoek aan het Bostheater. Deze week waren de liberalen te gast bij de vestiging van Bibliotheek Amstelland aan het Stadsplein.

 De VVD-fractie vergelijke deze aanpak met die van Tweede Kamerleden die vaak op werkbezoek gaan om informatie op te halen uit de samenleving. De VVD-fractie bezocht de afgelopen jaren onder meer Het Tweede Thuis, verpleeghuis Groenelaan, schaatsvereniging de Poelster, woningcorporaties, bewonersverenigingen, Schouwburg Amstelveen, voetbalclub Sporting Martinus en bouwbedrijf Netjes. Nu het weer mag willen wil de VVD-fractie deze achterstand versneld inhalen door de komende maanden iedere fractievergadering buiten het gemeentehuis te houden. Daarmee kan de de fractie zich ook alvast presenteren voor de gemeenteraadsverkiezingen die in maart gehouden worden.

ZAKEN GOED OP ORDE Tijdens het bezoek aan de bibliotheek brachten directeur Daphne Janson en Lizet van Zegveld de VVD-fractie op de hoogte van de ontwikkelingen bij de instelling. Ondanks de coronamaatregelen heeft de bibliotheek de zaken goed op orde, financieel, maar ook de ontwikkeling van het aantal leden. Met team en vrijwilligers wordt veel doelgroepen bereikt. Zo stimuleert de bibliotheek het lezen bij kinderen, werkt zij samen met scholen, traint leesvaardigheid bij volwassenen en biedt ook cursussen digitale vaardigheden voor ouderen. Bij het Informatiepunt Digitale Overheid worden momenteel veel Amstelveners geholpen met het installeren van de Coronacheck App.

De VVD-fractie was onder de indruk van ondernemende en innovatieve plannen van de bibliotheek. “Wij zijn trots op onze bibliotheek en zien er naar uit de uitdagingen te helpen realiseren,” aldus VVD-raadslid Bas Zwart, woordvoerder Jeugd en Onderwijs.

De komende weken heeft de VVD bezoeken aan Sportbedrijf Amstelveen, Bedrijventerrein Legmeer, SBO de Bloeiwijzer en Uilenstede op het programma staan. Organisaties die ook willen dat de VVD-fractie langs komt, kunnen contact opnemen met Kees Noomen of Bas Zwart via c.noomen@amstelveen.nl of b.zwart@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie