Videobeeld van een digitale raadsvergadering.
Videobeeld van een digitale raadsvergadering. Foto: video-opname gemeente Amstelveen

VVD raadslid loopt corona op, raad Amstelveen vergadert weer digitaal

23 juni 2021 om 17:45 Politiek

AMSTELVEEN Een gemeenteraadslid van de VVD-fractie heeft corona opgelopen en dat heeft gevolgen voor de commissievergaderingen van hedenavond (woensdag) en donderdagavond. Het raadslid, niet met naam genoemd, was maandag aanwezig bij een VVD-fractievergadering in de raadszaal en naderhand is geconstateerd dat die corona heeft. 

De avond hierna, dinsdagavond, had juist de raadscommissie Algemeen Bestuur en Middelen voor het eerst na lange tijd weer fysiek vergaderd in de raadzaal in plaats van digitaal via MS Teams vanuit huis. Daar was het betrokken raadslid ook aanwezig en daarom is in het raadhuis uit voorzorg besloten de fysieke vergaderingen van hedenavond en donderdagavond weer digitaal te doen. 

De VVD-raadsleden en ook VVD-wethouder Herbert Raat, die maandag bij de fractievergadering was, zijn voor vijf dagen in quarantaine gegaan. Na vijf dagen moet uit tests blijken of ze wel of niet besmet zijn geraakt. “Heel spijtig,” aldus Raat. “Maar zorgvuldigheid gaat voor alles.” De digitale vergadering van de commissie Burgers en Samenleving begint vanavond om 20.00 uur.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie