Marina Casadei
Marina Casadei Eigen foto
UPDATE

Compliment van SP voor Amstelveen Sport

Politiek

AMSTELVEEN Raadslid Marina Casadei (SP) heeft woensdag een voorgenomen motie teruggetrokken. Doel van de motie was te stimuleren dat er in alle wijken ruimte is voor jong en oud om veilig te spelen, te sporten en te bewegen. Dit om de gezondheid te bevorderen. Contacten met Amstelveen Sport resulteerden erin dat die organisatie al met de ideeën van de SP aan de slag gaat en dat maakte voor Casadei het indienen van de motie uiteindelijk onnodig.

“We kregen signalen van ouders in diverse wijken dat er geen of slecht onderhouden speeltuinen en speelveldjes zijn. Dat is het schrijnendst in de Eleanor Rooseveltlaan. Daar is helemaal niets voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Liefst willen ze daar een speeltuin. Ik ben zelf in de buurt gaan kijken en ik moet de ouders gelijk geven. We hebben dit gemeld bij Amstelveen Sport en ze erkennen daar dat er buurten zijn waar geen of te weinig aanbod is. En ze zijn ermee aan de slag gegaan. Binnenkort komt er een beweegcoach kennis maken met de kinderen van de Eleanor Rooseveltlaan. De bedoeling is dat er na de zomer een aanbod komt voor deze kinderen. De SP vindt dat een heel mooi begin. Complimenten voor Amstelveen Sport. Maar er zijn ook andere wijken die er bekaaid van af komen. Bijvoorbeeld de Plesmansingel en de Jeanne d’Arclaan. Gezien de voortvarendheid waarop Amstelveen Sport onze melding heeft opgepakt, hebben we er echter alle vertrouwen in dat het ook in die buurten goed gaat komen. Daarom trekken we de motie in.”

In een reactie meldt Amstelveen Sport: “Uiteraard zijn wij blij met het compliment van de SP. De situatie zoals deze in het Amstelveens Nieuwsblad beschreven is, ligt echter iets genuanceerder. Er is door de SP gesproken over de Eleanor Rooseveltlaan. Daar wordt weinig tot niets voor kinderen in de bassischoolleeftijd aangeboden.
AmstelveenSport heeft zich dit aangetrokken en heeft toegezegd in de komende periode deze locatie actiever mee te zullen nemen in hun activiteitenprogrammering. De andere wijken die in het artikel worden genoemd, zijn niet besproken.’

advertentie
advertentie