Jacqueline Höcker.
Jacqueline Höcker. René de Leeuw

Eenpersoonsfractie Jacqueline Höcker wil weten wat anders kan in Amstelveen

10 mei 2021 om 14:00 Politiek

AMSTELVEEN Gemeenteraadslid Jacqueline Höcker van de Lijst Höcker wil graag van inwoners weten wat er anders kan in Amstelveen.  ’Over het algemeen zijn de meeste inwoners tevreden over het wonen en leven. Echter lijkt het wel alsof inwoners stilvallen wanneer ik vraag of er buiten de coronapandemie iets is dat zij anders zouden willen zien. En of het nu het vervoer is, de hondenpoep,de jongeren of handhaving, het lijkt wel alsof er geen mening gevormd wordt, of dat men het opgegeven heeft hier iets over te vinden,” stelt zij in een bericht met de titel ‘Politieke bedenkingen’. 

Jacqueine Höcker stapte begin dit jaar uit de lokale partij Actief voor Amstelveen en ging als een persoonsfractie verder in de gemeenteraad. ‘’Als zelfstandig raadslid, nu actief met het vormen van een nieuwe fractie, begeef ik mij door Amstelveen en haar inwoners. Als volksvertegenwoordiger wil ik graag weten wat er leeft.’

MACHT EN TEGENMACHT ‘Waar ik mij zorgen over maak, is het feit dat het systeem van bureaucratisering, zo’n vlucht heeft genomen in heel Nederland dat de bewegingsvrijheid van medewerkers van maatschappelijke instellingen en ambtenaren van gemeenten, grotendeels beperkt blijkt te zijn en moet voldoen aan wat het management/ overheid toelaat. Ik hoor de geluiden ook vanuit mijn eigen praktijk voor training, coaching en therapie.Tijdens bezoeken en contacten met organisaties en instellingen merk ik dat men regelmatig voorzichtig is met wat gezegd kan worden omdat men bang is dat iets afgestraft kan worden. Dat is één van de redenen dat macht en tegenmacht zo belangrijk zijn. Tegenmacht in de zin van beweegredenen aangeven waarom iets anders is dan gesteld wordt, zonder consequenties,’ aldus Jacqueline Höcker.

DUURZAME ONTWIKKELINGSDOELEN Ze wil zich met name inzetten voor de Duurzame Ontwikkelingsdoelen van de Verenigde naties. De gemeenteraad heeft vorig jaar een motie aanvaard om zich hieraan te verbinden. ‘In de 17 doelen (de Sustainable Development Goals ) wordt onder meer gepleit voor een goede inkomensvoorziening voor iedereen ( en voor wie het nodig heeft een goede ondersteuning), een gezond leefklimaat ( ook voor dieren) en duurzame economie met het recht op een plek waar het gezond wonen en leven is Waar dus niemand benadeeld wordt. De tijd vraagt om een nieuwe sociale, duurzame toekomst. Laten we lokaal doen wat we kunnen doen,’ stelt Höcker die daarbij geeft dat ze daarbij de inwoners nodig heeft.

Reacties of vragen kunnen per e-mail gestuurd worden J.hocker@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie