Afbeelding
AmstelveenSport

Korting op zwembad met Amstelveenpas

8 april 2021 om 11:40 Politiek

AMSTELVEEN Waar blijft voor houders van de Amstelveenpas een 50 procent korting op kaartjes voor zwembad De Meerkamp? Die vraag stelde SP-raadslid Wil Roode woensdagavond in een raadscommissie. Het zwembad ging, na vragen van de SP, op 17 februari weer open, maar Roode herinnerde zich dat wethouder Rob Ellermeijer bij de heropening beloofd had dat pashouders 50 procent korting op zwembadkaartjes zouden krijgen. En daar is nog niets van terecht gekomen. 

“Kan dat niet uit het Coronafonds bekostigd worden,” vroeg Roode zich af. Volgens de wethouder is het coronanoodfonds daar niet voor bedoeld. Verder zei hij geen belofte te hebben gedaan. “Wel heeft Amstelveen Sport toen voorgesteld of er een 50 procent kortingsregeling kan komen voor alle zwembadproducten en dat bekijken we nu,” aldus Ellermeijer. “Daarbij ligt prioriteit op zwemles, omdat we willen dat iedereen in Amstelveen zwemvaardig is. Kinderen kunnen al met gebruik van de Amstelveenpas het zwemdiploma halen, maar dat geldt nog niet voor volwassenen. We willen dat ook voor volwassenen regelen en de kosten daarvoor dekken zonder op andere regelingen te bezuinigen. Ook kijken we naar verruiming van mogelijkheden van de Amstelveenpas voor recreatief zwemmen, zodat je ook, zodra je je diploma hebt, kunt gaan zwemmen.” 

Een datum voor introductie noemde Ellermeijer nog niet. Volgens de wethouder gaat het voor de gemeente om een flink bedrag voor zwemlessen. “Het betreft zo’n honderd volwassen Amstelveners en met de korting is zo’n 60.000 euro gemoeid,” aldus Ellermeijer. “Bij recreatief zwemmen gaat het om enkele duizenden euro’s, dat is gemakkelijker te regelen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie