GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni.
GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni. GroenLinks Amstelveen

GroenLinks krijgt veel reacties na oproep over ‘niet-sociale woonbeleid’

1 maart 2021 om 13:00 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraadsfractie van GroenLinks heeft veel reacties binnengekregen nadat zij op 15 februari een oproep deed aan mensen die mee willen strijden tegen het in haar ogen ‘niet sociale woonbeleid van de coalitie, bestaande uit VVD, D66 en PvdA’. Volgens de partij kreeg veel respons van Amstelveners die zich op dit moment in een onhoudbare woonsituatie bevinden. “Wij willen het verhaal van alle Amstelveners in een wooncrisis kenbaar maken. Zodat het college en de andere raadsleden begrijpen dat ook woningen gebouwd moeten worden voor mensen met een lager inkomen,” aldus GroenLinks-raadslid Cheimaa Aouni.  


Sherida is een van de personen die heeft gereageerd. Ze heeft drie kinderen van 15, 13 en 7 jaar oud en leeft al jarenlang in een appartement van 56 vierkante meter met haar drie kinderen. ‘’Ze staat nu al bijna 15 jaar ingeschreven om een grotere sociale huurwoning te krijgen. De situatie is onhoudbaar en uitzichtloos, sterker nog door de nieuwe huisvestingsverordening hebben Sherida en haar kinderen helemaal geen kans meer op een betere woonsituatie,” aldus Cheimaa Aouni

Naast Sherida hebben ook veel oudere mensen gereageerd, zoals een vrouw 57 jaar oud, die graag anoniem wil blijven. Ze vraagt aandacht voor 55-plus senioren woningen. “Ze behoort tot de kwetsbare groep en is gedeeltelijk arbeidsongeschikt verklaard. Ze staat al jarenlang ingeschreven en wil het liefst beschermd wonen. Doordat ze net niet boven de 60 is én alleen is zonder kinderen/partner kan ze al jaren geen kant op.”aldus Aouni.

Naar aanleiding van onder meer deze verhalen kondigt GroenLinks in de raad verder te blijven strijden voor het óók ontwikkelen van sociale huurwoningen in Amstelveen. Daarnaast zal de fractie specifiek kijken naar de situatie van ouderen en grote gezinnen. De partij wil de komende tijd meer verhalen van Amstelveners in een onhoudbare woonsituatie nar buiten brengen. Wie ook zijn of haar verhaal kenbaar wil maken en hiermee het huidige woonbeleid ter discussie wil stellen, kan een e-mail sturen naar fractie@groenlinksamstelveen.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie