Vernielde ruit van auto in het Oude Dorp
Vernielde ruit van auto in het Oude Dorp Politie.nl

GroenLinks vraagt preventieve aanpak tegen vernielingen door jeugd in Amstelveen

25 januari 2021 om 10:21 Politiek

AMSTELVEEN GroenLinks heeft het college van B en W gevraagd om preventieve maatregelen te nemen om vandalisme door de jeugd in Amstelveen tegen te gaan. De partij doet dat naar aanleiding van de ernstige vernielingen die jongeren in de nacht van vrijdag 22 op zaterdag 23 januari hebben aangericht in het Oude Dorp. Volgens de partij moeten niet alleen de daders opgespoord en aangepakt worden, maar moet ook herhaling tegengegaan worden door verveling bij de jeugd te voorkomen. 

In het Oude Dorp werden de ruiten van meerdere panden ingegooid. Ook ruiten van een graafmachine en een auto werden vernield. GroenLinks hoopt dat de daders snel opgespoord worden. Daarbij moet in samenspraak met de gedupeerden en de lokale gemeenschap herstel en vergoeding van de schade plaatsvinden.

EXTRA JONGERENWERKER Daarnaast heeft GroenLinks Amstelveen het college van B en W gevraagd naar de aanpak van het voorkomen van verveling bij de jeugd. GroenLinks wil daarmee het belang onderstrepen van vroegtijdig ingrijpen en signaleren bij de jeugd. “Het is belangrijk dat we als gemeente actief verveling bij de jeugd tegen gaan en tegelijkertijd zo goed mogelijk de kwetsbare jeugd in beeld blijven houden,” aldus raadslid Ilika Polderman. Zij pleit er in de gemeenteraad al langer voor om een extra jongerenwerker in te zetten tijdens de coronacrisis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie