Jacqueline Höcker tijdens een vergadering van de gemeenteraad.
Jacqueline Höcker tijdens een vergadering van de gemeenteraad. René de Leeuw

Gemeenteraadslid Jacqueline Höcker stapt uit fractie Actief voor Amstelveen

13 januari 2021 om 15:53 Politiek

AMSTELVEEN Gemeenteraadslid Jacqueline Höcker stapt uit de fractie van Actief voor Amstelveen (AvA). Ze kan zich niet meer verenigen met de wijze van communicatie binnen de partij en de koers van de lokale partij. Jacqueline Höcker splitst zich af en gaat verder als zelfstandig raadslid.

Actief voor Amstelveen deed in 2018 voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen en behaalde twee zetels in de 37 leden tellende gemeenteraad. Jacqueline Höcker stond toen als derde op de lijst maar kwam dankzij 477 voorkeurstemmen toch in de raad. Fractieleider was aanvankelijk Tim Lechner, de oprichter van AvA, maar hij trad op 1 februari 2019 af wegens gezondheidsredenen. De nummer 2 van de lijst Michel Becker kwam toen alsnog in de raad en werd gekozen als nieuwe fractievoorzitter. Hij blijft nu na het opstappen van Jacqueline Höcker als enig AvA-raadslid in de gemeenteraad over. 

ACHTERBAN VERTEGENWOORDIGEN Jacqueline Höcker wil nu als zelfstandig raadslid doorgaan. “Ik ben de politiek ingegaan om mensen te vertegenwoordigen, ik heb een grote achterban en netwerk en er zijn veel mensen die op mij gestemd hebben. Ik wil mij ten volle kunnen richten op de mensen die hun stem op mij hebben uitgebracht, zoals ik dat ook altijd gedaan heb. Binnen de partij zie ik in de toekomst weinig mogelijkheden om mijn achterban te vertegenwoordigen. Mijn mening is dat alle lagen van de samenleving belangrijk zijn en goede samenwerking met andere fracties onontbeerlijk is. Ik blijf mijn achterban trouw en blijf hen vertegenwoordigen.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie