Afbeelding
Pixabay

In januari overleg met RTVA en andere gegadigden voor lokale omroep

4 december 2020 om 09:00 Politiek

AMSTELVEEN Alle raadsfracties zijn het erover eens dat het geen zin meer heeft om bezwaar aan te tekenen tegen het recente besluit van het Commissariaat voor de Media om RTVA voor de komende vijf jaar aan te wijzen als de lokale omroep voor Amstelveen. De raad volgt daarmee het college dat, ook al wilde het van RTVA af, niets meer zag in verder beroep.

Ewa Petiet (BBA) verklaarde: “Het Commissariaat is meerdere malen duidelijk geweest. Het argument nu van het college dat het veel tijd kost om weer beroep aan te tekenen vinden wij daarbij overigens van minder belang. Ik denk dat we al veel te lang hebben vastgehouden aan een doodlopende weg. BBA wil een gevarieerd en vooral onafhankelijke medialandschap, waarbij RTVA de komende jaren de lokale omroep voor Amstelveen is.”

Bert de Pijper (ChristenUnie) slaakte een diepe zucht, toen hij het onderwerp RTVA weer eens als agendapunt zag terugkeren: “Ik vroeg mij af: komt er aan de soap rond de lokale omroep dan nooit een einde?” vroeg hij zich af. ”Eerder dacht de ChristenUnie over bezwaar maken: baat het niet, dan schaadt het niet. Maar nu vinden wij dat elke cent die nog wordt uitgegeven aan een verdere bezwaarprocedure verspild geld is.” Benjamin Smalhout (VVD) vond dat ook: “Dat geld kun je beter aan de media zelf besteden.”

SAMENWERKING Anne-Mieke van der Vet (D66) rekende erop dat het college spoedig een bijeenkomst houdt met ‘stakeholders’ die in Amstelveen met radio en televisie aan de slag willen. “We zien graag de presentaties van RTVA én van concurrenten tegemoet. Samenwerking tussen die partijen heeft daarbij voor ons een sterke voorkeur. Ik verwacht daarna een voorstel van het college met diverse scenario’s, waar de raad zich over kan uitspreken.”

Mediawethouder Rob Ellermeijer kondigde hierop aan in januari inderdaad zo’n bijeenkomst te gaan houden. “Vervolgens kunnen we in februari besluiten hoe we verder gaan,” zei hij. AVA komt nog wel met een motie over de relatie tussen omroepen en het lokale Mediafonds. AVA wilde die motie eerst indienen voor de raad van 16 december, maar besloot dit uit te stellen tot februari.

René de Leeuw

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie