Debby de Heus, de beoogde nieuwe raadsgriffier van gemeente Amstelveen.
Debby de Heus, de beoogde nieuwe raadsgriffier van gemeente Amstelveen. Jiri Büller

Debby de Heus beoogd opvolger van Marnix Philips als raadsgriffier Amstelveen

6 november 2020 om 14:00 Politiek

AMSTELVEEN Debby de Heus is de beoogd opvolger van Marnix Philips als griffier van de gemeente Amstelveen. Philps is per 1 oktober overgestapt naar de gemeente Haarlem. De werkgeverscommissie van de gemeenteraad stelt nu voor om Debby de Heus in de raadsvergadering van 18 november aan te wijzen als nieuwe Amstelveense griffier met ingang van 1 februari 2021. Tot de start van de nieuwe griffier blijft e huidige tijdelijke vervanger Bert Schouten aan als waarnemend griffier. 


Debby de Heus is volgens de werkgeverscommissie een enthousiaste, deskundige en daadkrachtige griffier met een groot hart voor het vak en het lokaal bestuur. Ze werkt nu als griffier van de gemeente Wijdemeren. Daarvoor was zij plaatsvervangend griffier en interim griffier in de gemeenten Wijdemeren, Druten en Mook & Middelaar. Bovendien kent zij het raadswerk uit eigen ervaring: Debby was ruim zeven jaar raadslid voor GroenLinks in de gemeente Tiel.

De procedure voor werving van een nieuwe griffier ging op 1 oktopber van start na het vertrek van Marnix Philips die drie jaar in Amstelveen als griffier heeft gewerkt. De selectiecommissie en de adviescommissie hebben meerdere kandidaten gesproken voor zij tot de voordracht van Debby de Heus kwamen.

EERSTE ADVISEUR De raadsgriffier is de eerste adviseur van de gemeenteraad, sparringpartner van de burgemeester en de gemeentesecretaris en ziet toe op de juiste gang van zaken bij de politiek-bestuurlijke besluitvorming. In Amstelveen stuurt de griffier een team van vier griffiemedewerkers aan. De griffie als geheel helpt de gemeenteraad bij de besluitvorming, verzorgt de verspreiding van agenda’s en vergaderstukken voor de raadscommissies en de gemeenteraad en organiseert en ondersteunt bij bijeenkomsten als schoolbezoeken, werkbezoeken, beeldvormende bijeenkomsten en thema-avonden.

EERVOL ONTSLAG De raad heeft in zijn vergadering van 23 september met ingang van 1 oktober 2020 op zijn verzoek eervol ontslag verleend aan griffier Marnix Philips. Hij heeft als griffier in Amstelveen onder andere bijgedragen aan de strategische positionering van de gemeenteraad. Zo heeft hij de raad begeleid bij de totstandkoming en invoering van de nieuwe werkwijze, waarbij de raad meer kan sturen op zijn eigen agenda, invloed kan uitoefenen op de inrichting van het besluitvormingsproces en meer ruimte is gemaakt voor inbreng van de inwoners. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie