De gemeenteraad bijeen in de raadzaal.
De gemeenteraad bijeen in de raadzaal. René de Leeuw

Gemeenteraad gaat weer vergaderen via internet, niet in raadzaal

16 oktober 2020 om 07:30 Politiek

AMSTELVEEN De gemeenteraad stapt vanwege het voorkomen van verdere verspreiding van het coronavirus opnieuw over op vergaderen via internet. In september vonden voor het eerst sinds de vorige lockdown in maart weer vergaderingen plaats in de raadzaal. Maar daar komt nu na een maand alweer een einde aan. 

De raadscommissievergaderingen van 27, 28 en 29 oktober zullen digitaal plaatsvinden. Dat gaat ook gelden voor de raadsvergaderingen van 11 en 18 november. Alle vergaderingen zijn online te volgen via https://ris2.ibabs.eu/amstelveen/. Daar zijn ze ook achteraf te raadplegen. Op deze website zijn ook de agenda’s, vergaderstukken en vergadertijden. 

Hoewel fysiek vergaderen het uitgangspunt is bij het uitschrijven van een raadsvergadering, kan de gemeenteraad daar op goede gronden van afwijken. ‘Het is aan de raad zelf om hier een weging in te maken. Dit past bij de lokale autonomie,’ aldus minister Kajsa Ollongren van Binnenlandse Zaken in antwoord op Kamervragen van de SP. Vanwege het oplopend aantal besmettingen is in Amstelveen nu toch weer gekozen voor terugkeer naar digitaal vergaderen.  

Tijdens de vergaderingen van de raad in Amstelveen waren in september vanwege het coronavirus wel speciale voorzieningen getroffen. Normaal zitten de raadsleden met hun allen in een grote zeshoek. In september namen alleen de woordvoerders voor een bepaald onderwerp plaats aan de zeshoek, de overige commissieleden zaten op de publieke tribune. Zodra een nieuw onderwerp aan de orde kwam, wisselenden woordvoerders van plaats.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie