Afbeelding
Pixabay

D66 Amstelveen zoekt een fractieassistent

12 juli 2020 om 09:18 Politiek

AMSTELVEEN D66 Amstelveen zoekt een fractieassistent voor vier tot zes uur per week. Wie het leuk vindt om in een politieke omgeving te werken of stage te lopen, ervaring op wil doen in de (gemeentelijke) politiek en zich samen met de fractie wil inzetten voor een inclusieve gemeente waarin het fijn wonen, werken en recreëren is, kan zich aanmelden.

Het gaat om de periode van 1 september 2020 en tot en met maart 2022. De fractie-assistent voert verschillende ondersteunende werkzaamheden voor de fractie uit. Zo coördineert hij of zij de externe communicatie van de fractie en organiseert de fractievergaderingen. De gemeenteraadsfractie bestaat uit zeven raadsleden en twee burgerraadsleden. De fractie-assistent bereidt de fractievergaderingen voor, notuleert en verzendt notulen en besluitenlijsten. Verder zijn er nog andere ondersteunende werkzaamheden die voortkomen uit de fractievergaderingen.

Veel mensen die nu politiek actief zijn, hebben het fractie-assistentschap aangegrepen om ervaring op te doen in de gemeentelijke politiek. D66 zoekt een fractie-assistent die passie heeft voor de waarden van D66 en de sociaal-liberale gemeentepolitiek en die zaken kan oppakken zodra dat nodig is. Meer informatie is te vinden op de website van D66 Amstelveen.

Voor het uitvoeren van deze taken ontvangt de fractieassistent een (stage)vergoeding die gelijk staat aan de maximale vrijwilligersvergoeding. Belangstellenden kunnen tot 1 september hun CV en motivatie mailen naar Harmen van der Steenhoven, fractievoorzitter van D66 Amstelveen via h.van.der.steenhoven@amstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie