Afbeelding
Pixabay

Raad akkoord met meer aandacht voor toiletten

4 juli 2020 om 08:00 Politiek

AMSTELVEEN Het CDA heeft woensdag in de gemeenteraad unanieme steun verworven voor meer openbare toiletten in onder meer winkelcentra, stadswijken, het Amsterdamse Bos, de horeca en het Openluchttheater. CDA-raadslid Sandra van Engelen vroeg in een motie om als norm uit te gaan van een afstand van maximaal 500 meter tot een toilet. 

“Amstelveen staat in de top tien van de minst gastvrije toiletgemeenten in Nederland,” zei ze. “Dat moet absoluut anders. De aanwezigheid van meer toiletten kan gezondheidsproblemen voorkomen. Bovendien is het ontbreken van voldoende toegankelijke openbare toiletten voor veel inwoners een forse drempel om de deur uit te gaan. Daarom is het wenselijk dat meer winkeliers en horecaondernemers dan nu het geval is, hun toilet openstellen." 

Volgens wethouder Floor Gordon vormen openbare toiletten geen gemeentelijke taak, maar zij wil zich wel inzetten voor meer bekendheid daarvan. Ook wil de gemeente komend najaar speciale aandacht voor 'het best toegankelijke horecatoilet in Amstelveen'. Dat zou al eerder gebeuren, maar is opgehouden door de coronacrisis.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie