Afbeelding
Politie.nl

Lokale politiek bezorgd over veiligheid ouderen

9 juni 2020 om 14:04 Politiek

AMSTELVEEN Hoewel Amstelveen relatief gezien een veilige gemeente is, maken de gemeenteraadsfracties van VVD, D66 en Senioren Belangen Amstelveen (SBA) zich zorgen over het welzijn en de veiligheid van oudere inwoners. De drie partijen hebben het college om extra veiligheids- en voorlichtingsmaatregelen gevraagd.  Dit naar aanleiding van een aantal recente misdrijven waarbij oudere Amstelveners de dupe waren.  

Zo werd begin mei van dit jaar tot tweemaal toe een ouder persoon het slachtoffer van een straatoverval. Ook is de afgelopen tijd een aantal Amstelveense ouderen het slachtoffer geworden van een babbeltruc door vrouwen die zich voordoen als thuiszorgmedewerkers en vervolgens kostbaarheden uit de woning van het slachtoffers wegnamen. 

De drie raadsfracties hebben hun zorgen via schriftelijke vragen onder de aandacht van het college gebracht. Ze willen onder meer weten hoe vaak ouderen het afgelopen jaar getroffen zijn door criminaliteit  Het is volgens hen ontoelaatbaar dat Amstelveense ouderen het slachtoffer worden van straatovervallen, oplichting, cybercriminaliteit en andersoortige misdrijven. VVD, D66 en SBA willen weten hoe de veiligheid en het welzijn van ouderen kan worden gewaarborgd. 

Het college heeft eerder aangegeven dat het bevorderen van het welzijn van ouderen een belangrijke prioriteit is. De drie fracties willen onder meer van het college weten op welke wijze dit reeds is gebeurd. Ze vragen ook of het college bereid is om extra veiligheids- en voorlichtingsmaatregelen te nemen om de veiligheid van ouderen te vergroten. Verder willen ze weten op welke wijze ouderen geïnformeerd worden over deze maatregelen en of college daarbij voldoende rekening met de beperkte bereikbaarheid van ouderen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie