Burgemeester Tjapko Poppens.
Burgemeester Tjapko Poppens. Naomi Heidinga

Online interview met Burgemeester Tjapko Poppens: stel uw vraag

12 mei 2020 om 07:00 Politiek

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens geeft maandag 18 mei om 20.00 uur een interview over zijn eerste jaar als burgemeester. Het gesprek vindt plaats tijdens een online editie van talkshow BV Amstelveen. Iedere Amstelvener is welkom om het gesprek via de livestream bij te wonen. Ook worden inwoners uitgenodigd om Poppens tijdens het interview vragen te stellen. Het interview wordt - uiteraard zonder publiek - live opgenomen vanuit Boekhandel Venstra. Live muziek is er van harpiste Petra Rosa.

Frans Huissen van BV Amstelveen: “De burgemeester heeft in het afgelopen jaar veel van de stad gezien, inwoners gesproken en organisaties leren kennen. Wat is zijn mening over Amstelveen na zijn eerste jaar? Waar ligt de pijn, waar de veerkracht? Wat heeft zijn persoonlijke aandacht, waar ligt zijn zorg en wat ziet hij als oplossingen? Uiteraard staat ook de coronacrisis centraal.” Ook stadsdichter Matthijs den Hollander speelt een rol tijdens de opnames. Den Hollander: “Tjapko Poppens is de minister-president van Amstelveen. Onze leiders spelen in deze tijd een nog belangrijker rol lijkt wel. Verder ben ik heel benieuwd hoe hij als frisse nieuwkomer tegen deze stad aankijkt. En: gaan we fuseren met Amsterdam? Heeft de burgemeester een eigen toekomstvisie, of is zijn rol meer die van een intelligent bestuurder? Ook ben ik wel benieuwd naar iets persoonlijks, zoals hoe het zijn gezin bevalt om in Bovenkerk te wonen.” Poppens was voorheen onder meer raadslid voor de VVD in Deventer en burgemeester van Wijk bij Duurstede.

MEEDOEN Het interview met de burgemeester vindt aanstaande maandag 18 mei plaats om 20.00 uur. Vanaf 19.30 uur kunnen belangstellenden digitaal inloggen. Alle informatie over hoe deze livestream te vinden is, staat op www.amstelveenspreekt.nl/burgemeester. Hier vindt u tevens uitleg hoe u uw vragen aan de burgemeester kunt indienen.


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie