Suzanne Piet woensdagavond bij haar afscheid in de raadzaal.
Suzanne Piet woensdagavond bij haar afscheid in de raadzaal. René de Leeuw

Afscheid Suzanne Piet (PvdA) van raad; Guido Dennenbroek opvolger

14 maart 2020 om 12:00 Politiek

AMSTELVEEN Suzanne Piet (PvdA) heeft woensdagavond afscheid genomen van de gemeenteraad. Ze is met het raadswerk gestopt vanwege verhuizing naar Den Haag, waar ze gaat werken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Piet kwam in maart 2018 in de raad en hield zich vooral bezig met sociale onderwerpen. Ze was woordvoerder voor haar fractie in de commissie Burgers en Samenleving. Suzanne Piet wordt in de raad opgevolgd door partijgenoot Guido Dennenbroek.

Burgemeester Tjapko Poppens vond het jammer dat ze, als een van de jongste raadsleden, na twee jaar al weggaat: "Ik denk dat wij jou kunnen typeren als maatschappelijk betrokken en zeer actief. Heel goed dat hier jouw leeftijdsgroep aanwezig is met jouw enthousiasme en drive, interesse en nieuwsgierigheid."

KLEURRIJK Poppens memoreerde dat Piet opkwam voor schrijnende gevallen, mensen die in de knel komen door bepaalde regels en daardoor hulp nodig hebben. Piet was ook mede-initiatiefnemer voor de motie 'Kleurrijk ontmoeten in Amstelveen', in juli 2019, om inwoners van de vele verschillende nationaliteiten binnen Amstelveen te verbinden door middel van een terugkerend evenement of cultuur- en ontmoetingscentrum. Een eerste stap daartoe was een drukbezocht stadsgesprek begin dit jaar. Poppens zei te hopen haar nog eens terug te zien in de politiek, hetzij landelijk, hetzij in de lokale Haagse politiek: "In Den Haag kunnen ze wel wat Amstelveense nuchterheid gebruiken, is mijn indruk."

HETZELFDE Suzanne Piet zei haar afscheid te ervaren als 'bitterzoet'. "Bij de coalitieonderhandelingen in 2018 werd mij meteen duidelijk waarom het gaat in de politiek. Ik had me goed voorbereid met een lijstje strijdpunten, ik was klaar voor de 'battle', maar we bleken dichter bij elkaar te liggen dan verwacht. We willen eigenlijk allemaal hetzelfde, maar leggen ieder de nadruk ergens anders op. Ik hoop dat mijn vertrek de partijen er niet van weerhoudt bij de komende verkiezingen jonge mensen op de kandidatenlijsten te zetten. Ook de stem van jonge mensen moet gehoord worden."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie