Vorige week werd in Amsterdam Zuid nog een wapenarsenaal aangetroffen bij kinderen van 12 - 13  jaar na een melding van een straatroof.
Vorige week werd in Amsterdam Zuid nog een wapenarsenaal aangetroffen bij kinderen van 12 - 13 jaar na een melding van een straatroof. Wijkagent Politie Zuid - Buitenveldert

Kamer voorstander uitbreiding messenverbod, ook probleem in Amstelveen

10 januari 2020 om 12:45 Politiek

          
DEN HAAG De Tweede Kamer wil dat het kabinet gaat kijken of het messenverbod kan worden uitgebreid, meldt de NOS. Een aantal recente steekincidenten waarbij tieners waren betrokken, is aanleiding voor de wens.

"Steekwapens zijn verboden en de lijst met verboden types #messen moet desnoods worden uitgebreid als het aan de #VVD ligt", twitterde VVD-Kamerlid Jeroen van Wijngaarden. Onder meer PvdA, SP, CDA, 50PLUS delen deze mening. De partijen willen dat minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) gaat onderzoeken welke messen verboden moeten worden.

Ook in Amstelveen komt de politie af en toe jongeren tegen met een mes op zak, zo vertelt de politie op Instagram. "Met jongeren bedoelen we dan kinderen van 12 tot 18 jaar. Kinderen ja, die met zulke messen op straat rondlopen!", zo is te lezen in de post op het sociale media platform.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie