PvdA-raadslid Arnout van den
Bosch.
PvdA-raadslid Arnout van den Bosch. PvdA Amstelveen

PvdA: ‘Situatie economisch daklozen in Amstelveen nog steeds ernstig’

1 maart 2024 om 12:00 Politiek

AMSTELVEEN De situatie van economisch daklozen in Amstelveen is nog steeds ernstig. Dat meldt de gemeenteraadsfractie van de PvdA op basis van signalen die ze heeft ontvangen. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om situaties waar bij echtscheidingen een van beide partners direct andere woonruimte nodig heeft, maar dit niet op eigen kracht kan vinden. ‘De impact die dit heeft op de betrokkenen is enorm,’ stelt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch die over de kwestie schriftelijke vragen heeft gesteld aan het college van B en W.

Economisch daklozen zijn inwoners die hun huis of kamer kwijt zijn of driegen te raken door bijvoorbeeld verlies van baan, scheiding/relatiebreuk, verstoorde huiselijke relaties of een faillissement. Naar aanleiding van een motie van de PvdA heeft het college in 2020 een rapport laten opstellen over economische daklozen in Amstelveen. Hierin werd de bestaande situatie geschetst en werd een aantal aanbevelingen gedaan. In de afgelopen vier jaar heeft het college dit onderwerp de nodige aandacht gegeven, maar de problemen zijn niet verdwenen.

De PvdA wil onder meer weten of het college de mening van de partij deelt dat het onwenselijk is dat Amstelveners, om welke reden dan ook, op straat belanden. De raadsfractie vraagt ook welke acties het college de afgelopen 4 jaar heeft ondernomen om (economisch) daklozen te ondersteunen. De PvdA wil ook weten welke verdere mogelijkheden het college ziet om nog om meer economische daklozen op te vangen in Amstelveen en welke stappen het zet om deze mogelijkheden te verwezenlijken.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie