Uitbater Jimmy Hu bij de opgebroken bestrating bij Carel's Cafetaria.
Uitbater Jimmy Hu bij de opgebroken bestrating bij Carel's Cafetaria. Actief voor Amstelveen

Actief voor Amstelveen vraagt opheldering over hinder die Carel’s Cafetaria van werkzaamheden ondervindt

26 februari 2024 om 11:21 Politiek

AMSTELVEEN Door werkzaamheden van Liander vóór de deur bij Carel’s Cafetaria aan de Maalderij 4 op bedrijventerrein Bovenkerk, is het volgens uitbater Jimmy Hu wekenlang onmogelijk geweest om zijn horecagelegenheid rendabel te exploiteren. De lokale partij Actief voor Amstelveen (AvA) heeft schriftelijke vragen over deze kwestie gesteld aan het college van B en W. Volgens AvA kon het horecabedrijf drie weken het restaurantgedeelte niet open houden, omdat de nooduitgang door deze werkzaamheden aan de buitenkant van het pand geblokkeerd was. Netbeheerder Liander had het terras op de straat opengebroken voor aanleg van elektriciteitskabels voor een nieuw transformatorstation.

Jimmy Hu geeft aan niet adequaat en tijdig geïnformeerd te zijn over deze werkzaamheden en dat zijn klachten niet gehoord worden. Volgens hem wijzen de betrokken partijen naar elkaar. ‘Door snelle inmenging van de gemeente, zijn er wel bouwmaterialen voor de nooduitgang weggehaald, maar kan daar toch onvoldoende veiligheid geboden worden om het restaurant gedeelte te heropenen en komt de liquiditeit van het bedrijf (dat net hersteld was na de coronaperiode), in gevaar,’ stelt Actief voor Amstelveen.

PASSENDE OPLOSSING

De partij wil onder meer van het college weten of Liander van de gemeente Amstelveen toestemming heeft gekregen om, zonder toestemming van de eigenaar van de grond, de straat open te breken voor aanleg van elektriciteitskabels. Ook vraagt de partij het college het met haar eens is dat verschillende partijen hier steken hebben laten vallen en dat de betreffende ondernemer hiervoor financieel gecompenseerd dient te worden. Verder dringt AvA er bij het college op aan om met berokkenen in gesprek te gaan om met deze horecaondernemer tot een passende oplossing te komen.


De situatie bij de nooduitgang van Carel’s Cafetaria.  - Actief voor Amstelveen

De situatie bij de nooduitgang van Carel's Cafetaria.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie