De vwo-leerlingen en de gemeenteraadsleden met wethouder Adam Elzakalai (links) in de raadzaal.
De vwo-leerlingen en de gemeenteraadsleden met wethouder Adam Elzakalai (links) in de raadzaal. Pixabay

Leerlingen Amstelveense VWO-scholen winnen van raadsleden in jaarlijkse debatwedstrijd

9 februari 2024 om 10:35 Politiek

AMSTELVEEN De 13de editie van de debatwedstrijd tussen leerlingen van de drie Amstelveense vwo-scholen en gemeenteraadsleden is woensdagavond gewonnen door de scholieren. De debatwedstrijd vindt jaarlijkse plaats op initiatief van de Rotaryclub Amstelveen Amstel die de wedstrijd ook verzorgd. Na een spannende strijd werden de leerlingen aan het eind van de avond door de jury uitgeroepen als winnaar.

De teams van het Amstelveen College, het Keizer Karel College en het Hermann Wesselink College gingen woensdagavond in de raadzaal de strijd aan met drie teams van raadsleden en een wethouder. In twee rondes met in totaal zes stellingen debatteerden de teams en probeerden ze de jury te overtuigen. Er werd gedebatteerd over fictieve stellingen. Deze gingen onder andere over het verbieden van Black Friday aanbiedingen, een algeheel verbod op vapen, gebarentaal als verplicht vak op school en een vrije dag op de verjaardag van de burgemeester.

Na een presentatie van de teams waarom ze ‘voor’ of ‘tegen’ een stelling waren, gingen de teams met elkaar in debat om zo de jury te overtuigen met inhoudelijke argumenten, het weerleggen van tegenargumenten en de nodige humor.

Aan de jury de taak om de punten te verdelen en te letten op de presentaties, inhoudelijke argumentatie en de samenwerking binnen de teams. Het was lang spannend, maar de leerlingen zijn dit jaar met de winst op zak naar huis gegaan. Het was volgens de organisatie een een geweldige avond met spectaculaire debatten en veel humor.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie