Nadia Amin in 'Vecht'
Nadia Amin in 'Vecht' Foto: Jean van Lingen

Toptoneel in Schouwburg Amstelveen met ‘Vecht’ en ‘Superposition’

19 november 2023 om 13:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Liefhebbers kunnen de aankomende weken in Schouwburg Amstelveen genieten van toptoneel. Zo is acteur Bram Suijker op dinsdag 28 november te zien in identiteitsmindfuck ‘Superposition’. Op zondagmiddag 26 brengt actrice Nadia Amin de aangrijpende monoloog ‘Vecht’.

De voorstelling ‘Vecht’ gaat over wat het betekent om uitgekleed te worden door de overheid en altijd op je hoede moet zijn voor je achternaam, je afkomst en je dubbele nationaliteit. In een monoloog maakt Nadia Amin de verwoestende gevolgen van de toeslagenaffaire voelbaar. De actrice is voor haar rol in ‘Vecht’ genomineerd voor de Theo d’Or, de toneelprijs voor de meest indrukwekkende dragende rol. Het stuk is te zien op zondag 26 november om 14.30 uur in de schouwburg.

(Tekst gaat door onder de foto}


Scène uit ‘Superposition’ - Foto: Sanne Peper 

CLASH DER CULTUREN

Toneelschuur Producties & de Coproducers brengen op dinsdagavond 28 november het toneelstuk ‘Superposition’. In het stuk staan de verschillen en de overeenkomsten tussen Nederlanders en Japanners centraal. Een team Japanse en Nederlandse wiskundigen is in het verhaal al heel ver met het ontdekken van een formule waarmee cultuurverschillen kunnen worden verklaard. Hun onderzoek leidt tot een geestige clash der culturen. ‘Superposition’ is door de boventiteling (Nederlands, Engels en Japans) ook geschikt voor anderstaligen. 

(Tekst gaat door onder de foto)


Baba - Een onwaarschijnlijke reis door Europa. - Foto: Bibian Bingen

EEN ONWAARSCHIJNLIJKE REIS DOOR EUROPA

Op vrijdag 1 december is Baba - Een onwaarschijnlijke reis door Europa- te zien in Schouwburg Amstelveen. Willem Voogd vertelt in zijn voorstelling (naar de gelijknamige succesvolle podcast) over zijn Russische oma (Baba), die in de Tweede Wereldoorlog vanuit Odessa met een Duitse trein naar het Westen vertrekt, om haar liefde achterna te gaan. In 2021 legde Voogd deze route zelf af om meer te ontdekken over haar reis.

Voor kaarten en meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie