Dianne Zuidema bij de onthulling van de naam van de culturele hotspot.
Dianne Zuidema bij de onthulling van de naam van de culturele hotspot. Naomi Heidinga

De Landing is nieuwe culturele hotspot in Amstelveen: broedplaats voor talent

15 september 2023 om 20:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Met een druk op de knop onthulde Dianne Zuidema, directeur van de Schouwburg Amstelveen vrijdag de naam voor de nieuwe culturele hotspot bij Uilenstede. In het voormalige Griffioentheater krijgen makers de ruimte, het wordt een broedplaats voor cultureel en kunstzinnig talent. Ook worden er voorstellingen gegeven die ook voor anderstaligen geschikt zijn, zoals combinaties van dans en acrobatiek. 

ONTMOETING De Landing is een samenwerking tussen de schouwburg en de gemeente. Samen willen ze de campus van Uilenstede laten bruisen met een cultureel-maatschappelijke hotspot. Volgens wethouder Raat is De Landing straks de plek om te zijn voor jong en cultuurminnend Amstelveen. De Schouwburg heeft grootste plannen voor het complex. Er komt een productiehuis, een broedplaats voor jonge makers en een ruimte voor creatieve activiteiten. Ook wordt samengewerkt met het Bostheater. De Landing krijgt nadrukkelijk ook een sociaal-maatschappelijke functie. De hotspot dient tevens als ontmoetingsruimte voor studenten en Amstelveners. Theatermakers worden aangemoedigd de buurt te betrekken bij hun producties, door ze mee te laten doen of ideeën op te halen uit de wijk. De naam van het complex komt voort uit het idee dat studenten op Uilenstede kunnen landen; hun eerste thuis na het verlaten van het ouderlijk huis. 

PAWS Vrijdag werden ook twee kunstwerken onthuld op de campus. Het gaat om werken van Gijs Frieling en Aisha Madu. Frieling maakte Kingdom Uilenstede, een muurschildering over het leven op de campus en het Uilenstede-gevoel. Om er achter te komen wat Uilenstede nou Uilenstede maakt, deelden meer dan 75 bewoners en ondernemers hun verhalen over de campus.  PAWS is gemaakt door Aisha Madu. Deze sculpturale kattenpootjes staan op het grasveld bij Upper East. De kunstenaar vertaalde het warme en veilige gevoel van campus Uilenstede naar een kunstwerk waarop je kunt plaatsnemen.

STATISTIEK Naast de onthullingen was er ook een cultureel programma. Aanwezigen konden genieten van een knap staaltje statistiek tijdens de voorstelling van 60% BANAAN, silent disco en een filmvertoning op het plein bij de campus.

Wethouders Raat, Berkhout en directeur Dianne Zuidema.
Live grafieken maken tijdens de voorstelling.
Het publiek doet mee tijdens de voorstelling van 60% BANAAN.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie