Kiki Schippers.
Kiki Schippers. Foto: Anne van Zantwijk

Schouwburg Amstelveen start seizoen met feestelijke previewmiddag

17 september 2023 om 10:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Zondag 24 september opent Schouwburg Amstelveen het seizoen met een feestelijke previewmiddag. Op het programma staan live voorproefjes van theatermakers, interviews met artiesten en de programmeur van de schouwburg. Ook zullen er trailers van voorstellingen te zien zijn. De presentatie is in handen van Peter Heerschop.

De previewmiddag gaat om 14:00 uur op feestelijke wijze van start in de grote zaal van Schouwburg Amstelveen. Bezoekers worden getrakteerd op voorproefjes van wat er dit seizoen te doen en te zien is binnen de schouwburg. Met meer dan 300 voorstellingen op de agenda én een nieuwe stadsprogrammeur in het team belooft het een prikkelend en gevarieerd seizoen te worden. Cabaretier en columnist Peter Heerschop zal de middag met  presenteren, scherpzinnig en met humor.

CABARETDUO BLAUWE VINKJES

Schouwburg Amstelveen heeft een aantal veelbelovende namen uitgenodigd om het publiek warm te maken voor hun eigen voorstelling. Onder meer Blauwe Vinkjes maken hun opwachting. Het cabaretduo timmert momenteel hard aan de weg. Zo wonnen Manon Blaauw en Kevin van den Berg als Blauwe Vinkjes in 2021 de Publieksprijs van het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en waren ze finalist van Cameretten 2021. Op vrijdag 24 november spelen ze hun avondvullende voorstelling ‘DIisclaimer’ in Schouwburg Amstelveen.

Cabaretière (en winnares van de Annie M.G. Schmidtprijs) Kiki Schippers geeft een voorproefje van haar muziekprogramma waarmee ze op vrijdag 9 februari met haar band naar Amstelveen komt. 

POPKOOR AMSTELVEEN

Popkoor Amstelveen zingt op donderdag 12 oktober mee in het theaterconcert ‘The Joshua Tree - U2 van formatie Beyond the Music’. Het betreft een unieke en integrale uitvoering van U2’s legendarische album The Joshua Tree. Tijdens de previewmiddag brengt het koor een van de hits ten gehore.

JOOST OOMEN

Dichter, schrijver en theatermaker Joost Oomen (1990) legt op 24 september het publiek haarfijn uit hoe poëzie werkt in preview van zijn voorstelling die op zaterdag 20 januari in de kleine zaal van het theater te zien is. In 2021 verkoos de Volkskrant hem tot literair talent van het jaar én werd hij derde in de kennisquiz ‘De slimste mens’. Zaterdag 20 januari staat hij in de Kleine Zaal van Schouwburg Amstelveen.

NIKI JACOBS

Zangeres Niki Jacobs vertolkt tijdens de previewmiddag een stuk uit haar theaterconcert De Ballade van Maunthausen dat op woensdag 1 mei in Schouwburg Amstelveen te zien is. Ze zingt al meer dan twintig jaar in het Jiddisch en is wereldwijd bekend als een van de beste vertolkers van het Europese Jiddische lied.

Amstelveense Toneel Publieksprijs

Tijdens de previewmiddag wordt ook de Amstelveense Toneel Publieksprijs uitgereikt. Schouwburg Amstelveen heeft deze prijs in het afgelopen seizoen in het leven geroepen. Na afloop van elke toneelvoorstelling konden bezoekers, via een korte vragenlijst, de voorstelling waarderen. Directeur en programmeur Dianne Zuidema zal de publieksprijs overhandigen aan de winnaar van de Toneel Publieksprijs 2023.

De previewmiddag vindt op zondagmiddag 24 september van 14.00 tot 16.00 uur plaats. Een kaartje kost slechts 7,50 euro en is inclusief een drankje na afloop. Kaarten zijn te bestellen via www.schouwburgamstelveen.nl/preview

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie