Het team van het Bostheater.
Het team van het Bostheater. Geert Snoeijer

Bostheater start crowdfundingsactie voor nieuwe lichtinstallatie

30 mei 2023 om 15:19 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het Amsterdamse Bostheater is een crowdfundingsactie gestart voor een nieuwe, duurzame lichtinstallatie. De actie werd vorige week bekendgemaakt tijdens de officiële heropening van het gerenoveerde theater. Tot nu toe is er al 16.000 euro opgehaald voor lichtinstallatie. In totaal is 50.000 euro nodig.

De renovatie van onder meer de tribunes en podia in het openluchttheater is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Amsterdam (eigenaar van de locatie). Ook zijn er drie nieuwe gebouwtjes neergezet die dienen als kleedruimtes, voor techniek en opslag. Daarnaast is het Bostheater vanaf nu volledig toegankelijk voor minder validen.

VOORMALIGE LANTAARNPALEN

Het Bostheater vindt het nu ook hoog tijd om de theatertechnische kant te innoveren naar de wensen van bespelers en de maatstaven van deze tijd. De huidige lichtmasten zijn voormalige lantaarnpalen die een tweede leven kregen in het Bostheater. De lantaarnpalen deden dienst als lichtgrid: de constructie waaraan theaterlampen hangen om het podium goed te verlichten. De palen zijn nu echt aan vervanging toe. De nieuwe lichtmasten moeten volledig functioneren met Led-verlichting om zo ook de duurzaamheid te waarborgen. Alleen het budget voor de nieuwe installatie ontbreekt nog. Onder de slogan: ‘Verlicht u het Amsterdamse Bostheater’ is daarom een crowdfundingsactie gestart in de hoop de benodigde 50.000 euro op te halen.

TEGENPRESTATIES

Via www.bostheater.nl/doemee kunnen mensen doneren en kiezen uit een diverse tegenprestaties, zoals speciale VIP-plaatsen voor de première van zomervoorstelling ‘Wildfire’ van Orkater, een exclusieve rondleiding door het theater van directeur Ingejan Ligthart Schenk, film kijken in een loveseat, een backstage ervaring of een diner voorafgaand aan een voorstellingsbezoek.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie