Sophie Whittome en Ricardo Hartley III in het drieluik 'Climb the
Sky'
Sophie Whittome en Ricardo Hartley III in het drieluik 'Climb the Sky' Rahi Rezvani

Nederlands Dans Theater 2 brengt drieluik ‘Climb the Sky’

25 maart 2023 om 14:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het Nederlands Dans Theater 2 brengt zaterdag 8 april het drieluik ‘Climb the sky’ in Schouwburg Amstelveen. De dansers voeren choreografieën uit van Crystal Pite, Noé Soulier en Johan Inger. 

Van de internationaal gerenommeerde choreografe Pite wordt ‘Duets on a Theme of Rescue’ (2008) gedanst. Pite is sinds 2008 aan het Nederlands Dans Theater (NDT) verbonden als associate choreografe. Voor NDT maakte ze onder meer al ‘Pilot X’, ‘Plot Point’ en ‘The Statement’.

Uit het oeuvre van Johan Inger wordt ‘Out of Breath’ (2002) opgevoerd. Soulier debuteert bij het gezelschap met de wereldpremière van ‘About Now´. 

Eerder was aangekondigd dat choreograaf Botis Seva voor dit drieluik nieuw werk zou creëren. Door omstandigheden was hij daar helaas niet toe in staat. NDT laat weten dankbaar te zijn dat dit de gelegenheid biedt om ‘Out of Breath’ van Johan Inger opnieuw uit te voeren. Het is volgens het NDT een belangrijk werk uit het repertoire van het gezelschap en tevens een prachtige aanvulling op de andere choreografieën.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie