Schouwburg Amstelveen
Schouwburg Amstelveen Gemeente Amstelveen / pr

GvA: ‘Ook volwassenen met Amstelveenpas naar Schouwburg’

23 februari 2023 om 14:24 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Huishoudens met kinderen die vallen onder het minimabeleid van de gemeente kunnen met de Amstelveenpas in de voorjaarsvakantie gratis een jeugdvoorstelling bijwonen in de schouwburg, maar voor het theateraanbod voor volwassenen bestaat deze mogelijkheid niet. Fractieleider Jacqueline Höcker (Goed voor Amstelveen – GvA)) zei daarover verwijten te hebben gehoord van inwoners. “Volgens ons terecht,” zei ze woensdag in de raad. “Ook volwassenen met een Amstelveenpas moeten de mogelijkheid hebben naar een voorstelling te gaan, zeker alleenstaanden en oudere inwoners en vooral in deze tijd van inflatie, afhankelijkheid van de voedselbank en hoge energiekosten.” 

Höcker vroeg het college van B en W om dit mogelijk te maken. Wethouder Marijn van Ballegooijen (Sociaal Domein) verklaarde dat in het gemeentelijk minimabeleid een focus ligt op kinderen. “Dat wil niet zeggen dat er voor volwassenen op cultureel gebied momenteel niets mogelijk is,” zei hij. “Maar als ik ook voorstellingen wil aanbieden voor volwassenen, dan heb ik daar extra budget voor nodig. En dat moet ik dan bij het budget voor kinderen weghalen. Dat is een lastige afweging.” 

Van Ballegooijen stelde voor om in oktober hierover verder te praten, wanneer het minimabeleid in de raad uitgebreid aan de orde komt: “Dan kan de raad zelf het initiatief hiervoor nemen met daarbij een dekkingsvoorstel voor de kosten.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie