Scène uit 'Opgewekt naar de eindstreep'
Scène uit 'Opgewekt naar de eindstreep' Raymond van Olphen

Laatste voorstelling Hendrik Groen in Amstelveen: ‘Opgewekt naar eindstreep’

7 januari 2023 om 17:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN De allerlaatste voorstellingen uit de reeks over Hendrik Groen is zondag 26 januari te zien Schouwburg Amstelveen. De geliefde bejaarde moet in ‘Opgewekt naar de eindstreep’ constateren dat de tijd niet meer zo mild voor hem is: hij wordt steeds vergeetachtiger en begint het overzicht te verliezen. Door opnieuw een dagboek bij te houden doet de dementerende Hendrik met zijn trouwe vrienden Leonie (88) en Frida (10) zijn best om grip op het leven te houden. Dat zorgt voor een ontroerende komedie met grappige én aangrijpende momenten.

De serie voorstellingen is gebaseerd op de boeken van Hendrik Groen (Peter de Smet). Van de dagboeken van Hendrik Groen zijn meer dan een half miljoen exemplaren verkocht, er werd een tv-serie gemaakt en de theaterversie trok volle zalen. Net als in de vorige Hendrik Groen-voorstellingen bestaat de cast ook in deze laatste uit de reeks uit jonge acteurs, met Beau Schneider in de hoofdrol. 

Iedereen die benieuwd is hoe het Hendrik Groen is vergaan na de sluiting van het verzorgingstehuis in Amsterdam-Noord in de vorige voorstelling, kan op donderdag 26 januari in Schouwburg Amstelveen naar zijn belevenissen komen kijken.

Voor meer informatie schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie