Jacob Derwig in 'Verdriet is het ding met veren'.
Jacob Derwig in 'Verdriet is het ding met veren'. Sanne Peper

Jacob Derwig speelt hartverscheurende voorstelling in Amstelveen

26 november 2022 om 16:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN De bekende acteur Jacob Derwig brengt op vrijdag 9 december de theaterbewerking van het hartverscheurende boek ‘Verdriet is het ding met veren’ van Max Porter in Schouwburg Amstelveen. De pers was unaniem lovend over de voorstelling en Jacob Derwig werd genomineerd voor de Louisd’Or. 

‘Verdriet is het ding met veren’ is een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een kraai. Hij tilt de vader op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.

Jacob Derwig bewerkte het rauwe, liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is? 

‘Verdriet is het ding met veren’ is volgens de aankondiging van de schouwburg een muzikale theatervoorstelling die de fijnzinnige stijl van regisseur Erik Whien samenbrengt met de gloedvolle teksten uit het boek. Jacob Derwig brengt met de acteurs Minne Koole en Romijn Scholten een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie