De opening werd verricht door de Amstelveense wethouder Herbert Raat (Cultuur), Flora Breemer, bestuurder van Amsterdam-Zuid en Griffioen-directeur Eme van der Schaaf.
De opening werd verricht door de Amstelveense wethouder Herbert Raat (Cultuur), Flora Breemer, bestuurder van Amsterdam-Zuid en Griffioen-directeur Eme van der Schaaf. Martijn Mulder

Theater Griffioen na verhuizing uit Amstelveen feestelijk geopend op Zuidas

16 november 2022 om 11:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Hoewel theater Griffioen vorig najaar al is verhuisd vanuit Uilenstede in Amstelveen naar de Zuidas in Buitenveldert, vond zaterdag pas de feestelijke opening plaats. Die werd verricht door de Amstelveense wethouder Herbert Raat (Cultuur), Flora Breemer, bestuurder van Amsterdam-Zuid en Griffioen-directeur Eme van der Schaaf.

De hele dag stond in het teken van feestelijkheden met rondleidingen, straattheater en optredens van onder meer cabaretier Ernst van der Pasch, het VU kamerkoor- en orkest en de band La Piratesse en de Beeldjutters. Met een disco als afsluiter zijn de twee theaterzalen nu officieel geopend. Met  de opening is ook de samenwerking met filmhuis Rialto VU extra bekrachtigd.

VU Griffioen is na 50 jaar op de studentencampus Uilenstede in Amstelveen een jaar geleden verhuisd. In het nieuwe en zeer duurzaam universiteitsgebouw, is naast onderwijs en onderzoek ook een theater, een bioscoop, een theatercafé, een galerie en een centrum voor culturele en creatieve cursussen gecreëerd.

Directeur Eme van de Schaaf benadrukte dat VU Griffioen nog niet af is en aan de gevel nog extra zichtbaarheid moet komen. Cabaretier Van der Pasch merkte scherp op dat VU Griffioen het nooit van de buitenkant heeft moeten hebben; het ging altijd al om wat er binnen afspeelt, namelijk de bezoekers en de medewerkers.

De programmering van de zalen is vertrouwd maar ook al verrijkt met Engelstalige voorstellingen, met meer experiment en theatercolleges. De zalen zijn in de ochtenden beschikbaar voor college en in de middag, avond en weekenden voor cultuur.


Feestelijke opening van VU Griffioen. - Foto: Martijn Mulder

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie