De Theatergroep brengt de voorstelling 'De man die elke dag de krant van gister krijg en er nu genoeg van heeft."
De Theatergroep brengt de voorstelling 'De man die elke dag de krant van gister krijg en er nu genoeg van heeft." Barbara Raatgever

Nieuw theaterseizoen half september van start in Schouwburg Amstelveen

27 augustus 2022 om 15:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Half september gaat het nieuwe theaterseizoen in Schouwburg Amstelveen weer van start. Het theater heeft weer een gevarieerd aanbod met cabaret, toneel, muziek, jeugdtheater, dans en show op het programma staan. Eén van de eerste voorstellingen is ‘Pryor’, een mix van stand-up en toneel over comedylegende Richard Pryor met muziek van Miles Davis door trompettist Michael Varekamp. Verder speelt De Theatergroep in september de actiemusical ‘De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft’ en brengt David van Reybrouck zijn theatercollege ‘Revolusi’.

De comedy over het leven van komiek Richard Pryor is op donderdag 15 en vrijdag 16 september te zien in Schouwburg Amstelveen. In de jaren ‘70 gaf Pryor een stem aan een grote groep Afro-Amerikanen die op dat moment nog nauwelijks een stem hadden. Als eerste bracht hij de taal van de straat op het toneel. Als stand-up comedian was hij echter zo goed dat de gevestigde orde niet om hen heen kon. Onverbloemd sprak Pryor op het podium over wat hem in zijn leven overkwam. 

POPULISME ‘De man die elke dag de krant van gister krijgt en er nu genoeg van heeft’ is satirische vertelling over de rol van de media en hun rol binnen het publieke debat. In een tijd van populisme en fake news moet het publiek zich afvragen wat waar is. Met humor en swingende liedjes werpt De Theatergroep op zaterdag 24 september in Schouwburg Amstelveen een kritische blik op de invloed die media hebben op de groei van de macht van populisten.

NEDERLANDS-INDIË In het theatercollege ‘Revolusi’ leert   historicus David Van Reybrouck het publiek  met een andere blik naar  Nederlands-Indië te kijken. Op dinsdag 27 september legt hij in Schouwburg Amstelveen  uit waarom een onafhankelijk Indonesië de wereld voorgoed veranderde. Aan de hand van mooie beelden, pakkende verhalen en intrigerende personages laat hij zien hoe de Indonesische revolusi nog steeds door leeft in onze tijd.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie