Wart Kamps brengt de cabaretvoorstelling 'Akwart'. De foto prijkt op voorpagina van de nieuwe theaterbrochure van Schouwburg Amstelveen.
Wart Kamps brengt de cabaretvoorstelling 'Akwart'. De foto prijkt op voorpagina van de nieuwe theaterbrochure van Schouwburg Amstelveen. Merlijn Doomernik

Schouwburg Amstelveen presenteert programma voor nieuw seizoen

4 juni 2022 om 11:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen heeft het programma voor het nieuwe theaterseizoen 2022/2023 gepresenteerd. Het aanbod loopt uiteen van cabaret tot toneel en van muziek, dans en musicals tot jeugdtheater. Op zaterdag 11 juni start om 10.00 uur de online voorverkoop voor de meer dan 250 voorstellingen in het nieuwe seizoen. Tot en 30 juni biedt de schouwburg daarbij 10 procent vroegboekkorting op heel veel voorstellingen. 

Liefhebbers van cabaret komen komend seizoen weer aan hun trekken in Schouwburg Amstelveen. Op het programma staan voorstellingen van bekende cabaretiers als Richard Groenendijk, Patrick Laureij, René van Meurs, Lenette van Dongen, Tim Fransen, Freek de Jonge, Van der Laan & Woe, Veldhuis & Kemper en Dolf Jansen.

DE VERLEIDERS Ook bevat het nieuwe programma weer diverse toneelvoorstellingen. De Verleiders (met onder anderen. Pierre Bokma en Peter Blok) maken na 10 jaar opnieuw de balans op in ‘Door de bank genomen’. De ‘knuffelbejaarde’ Hendrik Groen keert nog één keer terug naar het theater en ook Huub Stapel komt naar Amstelveen met zijn nieuwe one-man-show ‘Familie’. Toneelgroep Maastricht speelt Tsjechovs klassieker ‘De Kersentuin’ met onder anderen Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer. Ook de grote gezelschappen als Het Nationale Theater, Het Zuidelijk Toneel, Toneelgroep Oostpool en Theater Rotterdam komen weer naar Schouwburg Amstelveen.

DANS Dansliefhebbers kunnen in het nieuwe seizoen niet alleen genieten van optredens van grote gezelschappen als Nederlands Dans Theater 2 en Introdans, maar ook van dansvoorstellingen als ‘Alice’ van het acrobatisch danstheater van Momix en ‘Wave’ van Another kind of blue van choreograaf David Middendorp.

HITMUSICAL Verder staan er weer diverse grote theatershows op het programma. Zo strijkt de hitmusical ‘The Prom’ met onder anderen Pia Douwes maar liefst drie avonden neer in Schouwburg Amstelveen. Simone Kleinsma komt terug met haar bejubelde theatershow ‘Verder’ en de bekende stylist Fred van Leer komt met een nieuwe hilarische show.

HERMAN VAN VEEN Voor muziekliefhebbers heeft de schouwburg een gevarieerd aanbod. Hoogtepunten zijn onder meer de shows van artistieke duizendpoot Herman van Veen en van Tania Kross die de hoogtepunten uit haar 25-jarige carrière zingt. Verder staan er concerten op het programma van OG3NE, Edsilia Rombley, Karin Bloemen, Wouter Hamel, Cesar Zuiderwijk en Cristina Branco.

LEVENSKUNST Theatercolleges blijven maken ook komende seizoen weer onderdeel uit van de programmering. Michael Pilarczyk geeft een inspirerend college over levenskunst, meesterkok Rudolph van Veen brengt met zijn kookdemonstraties het publiek in de juiste mood voor de feestdagen en David Van Reybrouck laat het publiek met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië.

JEUGDTHEATER Ook voor de jongste theaterbezoekers heeft de schouwburg komend seizoen een gevarieerd aanbod. Bijna elk weekend staat er wel jeugdtheater op het programma. Het aanbod loopt uiteen van ‘Buurman & Buurman’ (4+) tot ‘Juf Roos’ (2+) en van ‘Kruimeltje’ (6+) en ‘Assepoester’ (4+) tot ‘Kikker’ (3+).

De nieuwe programmering is online te bekijken op schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie