De voorstelling is te zien op begraafplaats Zorgvlied.
De voorstelling is te zien op begraafplaats Zorgvlied. Elisabeth Beelaerts

Theatervoorstelling over vergankelijkheid: Zorgvlied

21 april 2022 om 07:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN De Toneelmakerij brengt in mei vier keer de theatervoorstelling Zorgvlied (12+) op de gelijknamige begraafplaats aan de Amsteldijk 273, 1079 LL Amsterdam.

Jessie L’Herminez regisseert een uitvaartritueel om onze doodsangst ter aarde te bestellen. Samen met mensen verbonden aan de plek maakt ze een voorstelling over vergankelijkheid die te zien is op 7, 8, 14 en 15 mei om 11.30 én 14.30 uur.

Regisseur Jessie L’Herminez maakt deze editie van TM Amsterdam samen met jongeren en ouderen wiens leven onlosmakelijk met de dood verbonden is. L’Herminez: “Ik geloof dat de eindigheid van het leven, dus de dood, het leven waardevoller maakt, juist door haar onvermijdelijkheid. Het maakt ons gelijk. Waar het de prestaties zijn die ons van elkaar onderscheiden, zijn het de kwetsbaarheden die we met elkaar delen. In de gebrekkigheid, de behoeftigheid, de eindigheid, kunnen we ons in de ander herkennen. In de dood zijn wij gelijk. En als we dat kunnen zien, zijn we dat in het leven ook. Een optimistisch gestemde voorstelling dus, die ik wil maken met mensen voor wie de begraafplaats bekend terrein is.”

Kaarten à 8 euro zijn te bestellen via www.toneelmakerij.nl

Begraafplaats Zorgvlied.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie