'My Land' van Recirquel Company Budapest.
'My Land' van Recirquel Company Budapest. Rachel Neville

Cirque-danse gezelschap brengt ode aan Oekraïne in ‘My Land’

3 april 2022 om 07:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Lang voordat de oorlog in Oekraïne uitbrak stond ‘My Land’ van Recirquel Company Budapest al op het programma van Schouwburg Amstelveen. Door de oorlog heeft de voorstelling onverwacht een nieuwe betekenis gekregen. Het hedendaagse cirque-danse gezelschap bestaat uit zeven getalenteerde jonge artiesten uit Oekraïne. De voorstelling die op zondagmiddag 17 april te zien in in Schouwburg Amstelveen beeldt de persoonlijke verhalen uit over de liefde voor hun thuisland.

Recirquel Company Budapest brengt een combinatie van moderne dans en circus. Door theatrale finesse en de energie van de Oost-Europese acrobatische kunsten, ontstaat er een heel nieuw dansgenre; cirque-danse. Met een door aarde bedekt podium, wordt het publiek eraan herinnerd dat een mens verbonden is met zijn of haar geboortegrond. De persoonlijke verhalen roepen beelden op van traditie, vrijheid en liefde die nu misschien wel belangrijker zijn dan ooit.

In ‘My Land’ combineert het gezelschap dans en acrobatiek met Tartaarse en Moldavische muziek, licht, illusie en fysiek theater. De voorstelling begint op 17 april om 15.00 uur.

Voor meer informatie en reserveren: schouwburgamstelveen.nl 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie