Voorstelling in het Bostheater
Voorstelling in het Bostheater Bostheater

Vol programma Amsterdamse Bostheater voor zomer 2022

31 maart 2022 om 13:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Van een grote nieuwe ITA-productie en muziekconcerten tot jeugdvoorstellingen en een festival voor aanstormende theatermakers. De programmering van het Amsterdamse Bostheater voor deze zomer is bijna helemaal rond. Nieuw dit jaar is dat niet één, maar twee grote zomervoorstellingen worden gespeeld. Bovendien krijgt de tribune een flinke upgrade. Vanaf 21 mei openen de poorten van het Bostheater.  Kaarten zijn verkrijgbaar via www.bostheater.nl.

ITA EN NITE Het ITA-ensemble trapt af met de eerste grote theaterproductie van deze zomer en speelt voor het eerst in zijn geschiedenis een grootschalige voorstelling in de open lucht. In het Amsterdamse Bostheater brengen zij de Nederlandse première van The Damned, naar een filmscript van de Italiaanse cineast Luchino Visconti en in een regie van Ivo van Hove. De première is op 18 juni.
De tweede grootschalige productie is in handen van NITE met The Underground, in een regie van Guy Weizman. Een voorstelling als een popconcert, een spectaculair, beeldend circus waar vermaak en tragedie nooit ver weg zijn. The Underground komt eind augustus naar het Bostheater. De kaartverkoop start later dit voorjaar. The Underground is een samenwerking tussen het Noord Nederlands Toneel, Club Guy & Roni, Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg.

JONG EN OUD Kinderen beleven het grootste plezier in het Amsterdamse Bos met jeugdvoorstellingen voor jong en oud. Met de voorstelling Lucky Luuk, losjes geïnspireerd op de bekende stripreeks, tovert Meneer Monster deze zomer gedurende vier weken het bos om tot het Wilde Westen. Deze voorstelling barst uit zijn voegen van hilarische scènes, ingenieuze decorwisselingen en wonderbaarlijke transformaties van de spelers.
Later neemt Theatergroep de Bonte Hond het over. Zij spelen hun kersverse voorstelling Red de Wereld, over hoe het ook anders kan. Red de Wereld is gemaakt ter gelegenheid van de Floriade Expo 2022 in Almere, maar kan natuurlijk niet ontbreken in de natuurlijke ambiance van het Bostheater.

NIEUWE GENERATIE Nieuwe professionele makers krijgen ook dit jaar een belangrijke plek in de programmering. Zij maken theater op plekken van verbeelding: in het water, op een glooiend grasveld of tussen omgewaaide bomen. Tijdens het Boslab Theaterfestival verrast de volgende generatie mimers, vertellers, dansers en toneelspelers met voorstellingen op unieke plekken in het bos. Van 2 tot en met 13 augustus kan het publiek weer diverse avontuurlijke routes lopen en zo meerdere stukken op een avond zien. Het festival, onder artistieke leiding van Frances Sanders, Ingejan Ligthart Schenk en Florian Hellwig, biedt dit jaar de kans aan elf nieuwe makers om een korte locatievoorstelling te maken. De kaartverkoop start later in het seizoen.

OPENLUCHT BIOSCOOP Het Bostheater verandert tijdens het Cinetree Forest Film Festival een week lang in een openluchtbioscoop. Ook dit jaar zijn er thema-avonden en komt de succesvolle honden-filmavond terug, waar vorig jaar honderden honden met hun baasjes op afkwamen. De films worden later in het voorjaar bekend gemaakt. Dan start ook de kaartverkoop.

CONCERTEN Ook klinkt er na twee jaar afwezigheid weer muziek in het Amsterdamse bos. De programmering van Live at Amsterdamse Bos bevat verplaatste én nieuwe boekingen met (inter)nationale artiesten zoals fusion-toetsenist Cory Henry, De Dijk, Fally Ipupa, Barbara Pravi en vele anderen.
Het amfitheater van het Amsterdamse Bos biedt plaats aan 1.500 bezoekers. De banken van de tribune doen al jaren dienst zonder rugleuning. Vanaf dit jaar krijgen alle zitplaatsen een rugleuning. De bezoekers van het Bostheater kunnen nu zomeravonden tegemoet zien met nog meer plezier en comfort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie