Scene uit Amélie de Musical.
Scene uit Amélie de Musical. Annemieke van der Togt

Broadwayproductie Amélie de Musical te zien in de schouwburg Amstelveen

1 februari 2022 om 15:10 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Amélie de Musical is gebaseerd op de meest succesvolle Franse film allertijden: Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain. Het verhaal van de dromerige Ame´lie die anderen probeert liefde en vrolijkheid te brengen, met het mooie Montmartre in Parijs als achtergrond, werd wereldwijd direct omarmd door een miljoenenpubliek. Amélie de Musical is met live muziek op 14 februari om 20.00 uur te zien in Schouwburg Amstelveen.

De Nederlandse versie van Amélie de Musical wordt vertaald en geregisseerd door Daniël Cohen (Anastasia, Rent, Evita, Brugklas de Musical) en de hoofdrol is weggelegd voor Christanne de Bruijn. Zij speelde eerder in de musicals Wicked en Sister Act en de hoofdrol in de Nederlandse speelfilm De Dirigent.

Amélie de Musical was eerder al een succes in New York (Broadway), London (West End), Tokyo en München. In Nederland wordt een compleet nieuwe versie van de musical gemaakt, met inventieve vormgeving en acteurs die tevens muzikanten zijn. Ook de bekende filmmuziek van Yann Tiersen komt terug in de voorstelling. De musical wordt geproduceerd door Morssinkhof Terra Theaterproducties.

HET VERHAAL Ame´lie Poulain houdt zich al haar hele leven verborgen voor de buitenwereld. Als kind werd ze door haar ouders thuis gehouden van school en leefde ze in haar eigen fantasiewereld. Wanneer het eindelijk tijd is om haar huis te verlaten, leidt ze een rustig leventje als serveerster in Parijs. Tot ze door een bijzondere gebeurtenis ontdekt wat ze wil met haar leven: anderen helpen om liefde en geluk te vinden, op haar eigen unieke en betoverende manier. Dan wordt ze zelf verliefd en kan Ame´lie zich voor het eerst in haar leven niet meer verbergen. Een ontroerend sprookje van nu in de romantische stad Parijs, voor het eerst als musical.

Meer informatie en kaartverkoop op: https://ameliedemusical.nl/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie