Veldhuis & Kemper staan in januari in de Schouwburg Amstelveen.
Veldhuis & Kemper staan in januari in de Schouwburg Amstelveen. Bob Bronshoff

Grote namen in het nieuwe jaar in Schouwburg Amstelveen

26 december 2021 om 10:04 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Theaterliefhebbers staat een rijk en goed gevuld nieuw jaar te wachten in Schouwburg Amstelveen met grote namen als Veldhuis & Kemper, Richard Groenendijk, Introdans en Harrie Jekkers. Ondanks de huidige lockdown hoopt de schouwburg dat de theaterdeuren vanaf half januari weer open mogen.

CABARET De eredivisie van het cabaret komt naar Amstelveen: Richard Groenendijk, Daniël Arends, Marc Marie Huijbregts en Veldhuis & Kemper verdienen allemaal hun plek in de eredivisie van het Nederlandse cabaret. Verder valt er veel te lachen met toppers als Dolf Jansen, Ton Kas, Henry van Loon en Rundfunk.

Dansliefhebbers kunnen genieten van prima ballerina Igone de Jongh, Introdans, ISH Dance Collective en de Junior Company van Het Nationale Ballet.

COLLEGE De populariteit van Theatercolleges blijft onverminderd hoog. Revolusi: een levende geschiedenis van David van Reybrouck leert ons met andere ogen kijken naar Nederlands-Indië. China expert Ruben Terlou neemt het publiek mee naar ‘zijn’ China en Maarten van Rossem analyseert maatschappelijke kwesties. 

TONEEL Op toneelgebied kijkt het theater uit naar het familiedrama Festen met onder anderen Han Römer, Peter Heerschop en Viggo Waas. Hajo Bruins schittert als de professor in de bestseller Bonita Avenue. Verder een nieuwe klucht met Jon van Eerd en The Mousetrap met onder anderen Wilbert Gieske en filmdiva Willeke van Ammelrooy.

Ook in de categorie show valt er veel te genieten zoals de met 5 Tony Awards bekroonde musical Titanic met onder meer René van Kooten en Amélie. 

Schouwburg Amstelveen is ook dé plek om een concert bij te wonen. Snelle zorgt voor een feestje, en verder staan in de planning Jeroen van der Boom, Frank Boeijen, ABBA the music, Dominic Seldis, Carel Kraayenhof, Henk Poort en heel veel meer.

Alle voorstellingen staan overzichtelijk op een rijtje in de folder januari tot mei. Bekijk de folder digitaal op schouwburgamstelveen.nl en bestel gelijk kaarten. Mocht een voorstelling niet doorgaan dan wordt het geld altijd terug gegeven.


Bandoneonist Carel Kraayenhof staat in februari op het podium in Amstelveen. Foto: Aangeleverd

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie