Afbeelding
Foto: Suzanne Muller

Theaterspreekuur over vrouwenhart op Dress Red Day in Cinema Amstelveen

23 september 2021 om 11:50 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Vrouwen die zich zorgen maken om hun hartgezondheid kunnen op Dress Red Day, woensdag 29 september, terecht op het theaterspreekuur van de drie bekendste vrouwencardiologen van Nederland. Janneke Wittekoek, Angela Maas en Harriette Verwey beantwoorden vragen van vrouwen uit het publiek.

De cardiologen willen vrouwen hiermee zonder medische verwijzing meer kennis en empowerment geven. “Vrouwen komen vaak te laat bij ons terecht. Zolang de dagelijkse medische praktijk in Nederland nog achterloopt op het gebied van het vrouwenhart, zoeken wij de vrouwen op in een prettige omgeving”, zegt Janneke Wittekoek.

BLINDE VLEK IN DE ZORG Wereldwijd overlijdt een op de drie vrouwen aan een hartziekte. Artsen herkennen hartaandoeningen niet omdat tijdens onderzoek blijkt dat de vaten rondom het hart schoon zijn volgens Janneke Wittekoek. “Veel vrouwen krijgen geen adequate behandeling omdat duidelijke richtlijnen ontbreken. Hun klachten worden afgedaan als atypisch. Dit is echt een blinde vlek in de zorg. Vrouwen met psychische en menopauzale klachten worden onderbehandeld terwijl zij juist een hoger risico hebben op hartklachten.”

FREEK DE JONGE Het spreekuur in Cinema Amstelveen start met de film ‘De Slag om het vrouwenhart’, gemaakt door Hella de Jonge. In de documentaire laat zij uit eigen ervaring zien hoe hartklachten bij vrouwen worden onderschat. Na afloop beantwoorden de cardiologen vragen van vrouwen uit het publiek. Freek de Jonge treedt op als moderator. Aanmelden voor het theaterspreekuur dat om 19.30 uur begint, kan via: https://schouwburgamstelveen.nl/nl/cinema/agenda/cinema/de-slag-om-het-vrouwenhart/

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie