Scène uit 'Heb je mijn zusje gezien?'
Scène uit 'Heb je mijn zusje gezien?' bjornfrins: Film & Fotografie

Peutervoorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ in Openluchttheater Elsrijk

14 juli 2021 om 12:20 Podiumkunsten

AMSTELVEEN In Openluchttheater Elsrijk is zondag 18 juli de familievoorstelling ‘Heb je mijn zusje gezien?’ van theatergezelschap Hoge Fronten te zien. De voorstelling maakt deel uit van het programma dat Schouwburg Amstelveen deze zomer in het openluchttheater presenteert.

‘Heb je mijn zusje gezien?’ gaat over een meisje dat haar grote zus zoekt. Ze vraagt aan iedereen die ze tegenkomt of diegene haar zusje heeft gezien. Dat levert spannende ontmoetingen op, maar haar zusje zit er telkens niet bij. Maar, wie goed oplet, herkent haar zusje zo: aan haar blauwe ogen, haar jas met zakken, haar gele muts, haar krulhaar en haar schoenen met veters!
Regisseur Lieke Benders: “De voorstelling is kleurrijk, vrolijk en grotesk. Een feest. Precies wat we nu nodig hebben.”

PRENTENBOEK ‘Heb je mijn zusje gezien?’ is een beeldende, muzikale en vrolijke familievoorstelling naar het gelijknamige prentenboek van schrijfster Joke van Leeuwen. Het is de derde voorstelling van regisseur Lieke Benders in samenwerking met Joke van Leeuwen. Eerder brachten zij ‘niet wiet, wel nel’ naar het gelijknamige boek van Joke van Leeuwen op de planken en werkten zij samen aan de voorstelling ‘niet vergeten’.

Joke van Leeuwen: “ ‘Heb je mijn zusje gezien?’ is een voorstelling waar peuters en kleuters, maar ook wat oudere kinderen, én volwassenen plezier en springerigheid van geest in kunnen vinden.” Bijzonder is dat Joke tijdens deze voorstelling ook zelf op het podium staat (als verteller, tekenaar en muzikant), samen met actrice Sarah Jonker in decor en kostuums van de hand van Nicky Nina de Jong.

‘Heb je mijn zusje gezien?’ is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, Fonds Podiumkunsten, Kickstart Cultuurfonds, Prins Bernard Cultuurfonds Limburg en coproducenten 2turvenhoog en Parkstad Limburg Theaters.
‘Heb je mijn zusje gezien?’ begint zondag 18 juli om 10.00 uur in Openluchttheater Elsrijk. Tickets zijn te koop via de website van schouwburgamstelveen. Klik hier voor meer informatie en actuele speeldata van ‘Heb je mijn zusje gezien?’. 

Meer informatie over Hoge Fronten op hogefronten.nl. Of via Facebook en Instagram: @hogefronten 

Bekijk hier de trailer: 


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie