Afbeelding
Schouwburg Amstelveen

Livestream schouwburg trekt veel kijkers: Pierre Bokma even terug op de planken

16 maart 2021 om 17:16 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Op 13 maart 2020 moesten bijna alle theaters ter wereld hun deuren sluiten vanwege corona. Eén jaar later werd in Nederland, en in meer dan 30 landen wereldwijd, op dezelfde datum de voorstelling Wit Konijn Rood Konijn gespeeld om hierbij stil te staan. In theaters over de hele wereld, van Argentinië tot Australië en van India tot Nederland, gingen acteurs tegelijkertijd het toneel op. De voorstelling vanuit Schouwburg Amstelveen met Pierre Bokma trok veel kijkers. 

Zo’n 10.000 kijkers stemden afgelopen zaterdag af op de livestream van Wit Konijn Rood Konijn. De technische realisatie en regie was in handen van de technici van het theater zelf. De reacties van de bezoekers op de voorstelling waren uitermate enthousiast. “Het theater wordt duidelijk gemist”, aldus Quirine Muntz van de schouwburg. “Natuurlijkhopen we er snel weer ‘live’ te kunnen zijn maar het was fijn om weer even een voorstelling aan te kunnen bieden aan het publiek, al was het dan online.” De voorstelling was gratis via YouTube te bekijken met de mogelijkheid een bedrag te doneren.

Vanaf 1 april hoopt de schouwburg weer live voorstellingen en films vanuit de schouwburg te kunnen vertonen. Er wordt dan ook uitgekeken naar de persconferentie van volgende week. Op www.schouwburgamstelveen.nl is nu al een deel van de programmering van het voorjaar en najaar te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie