Afbeelding
PR

Voorleestheater: De Leftenant van Inishmore

24 november 2020 om 16:32 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het hilarische IRA-drama De Leftenant van Inishmore knalt donderdag 3 december in swingende taal van de vloer. Een prachtige line-up van acteurs van Luistertheater Hear Hear laat het publiek sidderen en gieren van de lach. 

Bibliotheek Amstelland brengt het stuk 'De Leftenant van Inishmore' van Martin McDonagh ten gehore. Het stuk wordt deze avond niet gespeeld, maar voorgelezen. Een heel andere beleving dan theater. Het publiek wordt niet afgeleid door decors en kostuums, maar kan helemaal in het verhaal mee gaan. Dat is toch het mooie van voorgelezen worden. Martin McDonagh schreef een genadeloze satire over extreem geweld: een bloedstollend en hilarisch verhaal over Ierse vrijheidsstrijders. Deze gewelddadige parabel over terrorisme en idealisme is in wezen een pamflet tegen geweld. Over the top, vlijmscherp en met een dreigende ondertoon. Als een Tarantino-script, maar dan voor toneel. De Nederlandse theatermaker Ric Berretty heeft de versie bewerkt voor een Nederlands publiek, waarin Engels en Nederlandse dialecten een plek hebben gekregen. 

Kom luisteren op donderdag 3 december naar deze acteurs: Ric Berretty, Marten van der Meijden, Boris Crijnen, Pieter Heessels, Sebastiaan van Beek, Iefke Bloothoofd en Gertrude Hoogendoorn. Zie voor meer informatie en voor de kaartverkoop op de website van de Bibliotheek Amstelland: www.debibliotheekamstelland.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie