Afbeelding
Leo Veger

‘Lang verhaal kort’ en theatercollege ‘Opgebrand’ in Schouwburg Amstelveen

23 november 2020 om 07:42 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen heeft afgelopen week na een korte pauze weer de deuren geopend. Vrijdag 4 december staat Remco Veldhuis er op het podium met ‘Lang verhaal kort’. Om 19.00 uur en 21.00 uur maakt Remco een reis langs hoogte- en dieptepunten uit de bijbel. 

Altijd al willen weten wat er in de Bijbel staat maar er nooit aan toegekomen? Heb je altijd enorm opgezien tegen die 1744 bladzijden vol ontmoedigend kleine lettertjes? Heb je geen idee waar je de tijd, het geduld en de rust vandaan moet halen om eindelijk een mening te hebben over dat boek dat al eeuwen een gigantische invloed op de wereld heeft? In Lang Verhaal Kort gaat Veldhuis het gevecht aan met de klok en vliegt hij op zijn eigen, komische wijze door de Bijbel. Een razende rondleiding ver van de gebaande paden. Terwijl de klok onverbiddelijk door tikt komt hij de mooiste maar ook de meest verschrikkelijke verhalen tegen. En uiteindelijk ook zichzelf…


Psychiater Bram Bakker. (Foto: Paul Tolenaar)

THEATERCOLLEGE BRAM BAKKER: OPGEBRAND Steeds meer mensen claimen dat ze geveld zijn door een burn-out. Maar wat is dat eigenlijk? Psychiater Bram Bakker zag honderden patiënten, die niet verder konden met het leven dat ze gewend waren te leiden. Maar om nu te zeggen dat hij een betrouwbare diagnose in de aanbieding had… Opgebrand is zowel een persoonlijke als een professionele zoektocht. Soms treurig en emotioneel, maar ook hilarisch en lachwekkend. Er worden geen pillen gepromoot en mindfulness staat ook niet op de kaart. Wellicht brengt Bram Bakker de bezoekers op donderdag 3 december om 19.30 uur in Schouwburg Amstelveen op ideeën tijdens een wervelend, interactief theatercollege.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie