Afbeelding
Hesterliena Wolthuis

'Reismuis', 'Soep' en 'Nee Eend' tijdens voorjaarsvakantie in poppentheater

14 februari 2020 om 07:30 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Het Amstelveens Poppentheater heeft tijdens de voorjaarsvakantie diverse voorstellingen op het programma staan. 'Reismuis' (4+) door Garage TDI is op zondag 16 februari te zien  Op maandag 17 en dinsdag 18 februari brengen Milan Schleijpen en Marijn Maurits de voorstelling 'Soep' (4+).

ANDERE CULTUREN ´ReIsmuis´ gaat over Muis Dingeman die met vrouw en kinderen de wereld rond reist in hun gezellige nestje achter het nummerbord van een toeristenbus. Ze zijn heel gelukkig. Tot hij in Dover de boot mist en zijn familie  ziet wegvaren. Hij roept nog: 'Kom terug!' Maar de boot is al te ver. Gelukkig krijgt hij hulp van papegaaiduiker Alky, van de Antilliaanse Jan-van-gent Wesley, van wel honderd Chinese visjes, van de Turkse ezel Gelan en van nog vele andere bijzondere en vaak onverstaanbare dieren. In de voorstelling komen vreemde talen, andere culturen en grappige gewoontes aan bod. Aanvang 14.30 uur.

INGREDIËNTEN Op maandag 17 en dinsdag 18 februari brengen Milan Schleijpen en Marijn Maurits om 14.30 uur de 4+ voorstelling 'Soep'. Er wordt antwoord gegeven op vragen als; hoe kook je soep naar oma's recept en waar komen al die ingrediënten eigenlijk vandaan? De toeschouwers reizen mee met de ui en rijden door een landschap van broccoli en horen verhalen over de oorsprong van het eten. Het is een beeldende, energieke voorstelling met een grote dosis humor en een snufje peper en zout. Aanvang 14.30 uur.

NEE EEND Op zaterdag 22 februari brengen Kees en Koos hun afscheidsvoorstelling 'Nee Eend'. Het is een vrolijke peutermeespeelvoorstelling met liedjes die geïnspireerd is door het boekje van de voorleesdagen 2020 'Moppereend'. Aanvang 15.30 uur.

DIERENWINKEL Tot slot is op zondag 23 februari ´Dani's Dolle Dierenwinkel door Scratch Marionetten te zien in het Amstelveens Poppentheater. Bibi mag van haar moeder rondkijken in de dierenwinkel. De oude Danie laat aan haar zijn verzameling dieren zien. Daar zitten hele bijzondere tussen: mijnheer Piep de reuzenrat, Ella de dansende vogel en Dwiggy het dweilmonster. Het is een grappige en speelse voorstelling voor iedereen vanaf 2 jaar, met muziek van Tura Gerards en teksten van Asker Mulder. Aanvang 10.30 uur.

Het Amstelveens Poppentheater staat aan Wolfert van Borsselenweg 85a. Kaartjes kosten 9 euro per voorstelling. Voor meer informatie: www.amstelveenspoppentheater.nl  . 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie