Meneer B en Ronnie Rat.
Meneer B en Ronnie Rat. Pr

Meneer B in Poppentheater Amstelveen

2 januari 2020 om 10:27 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Martijn Donders speelt op donderdag 2 en vrijdag 3 januari de voorstelling 'Meneer B en Ronnie de Rat' (4+) in het Amstelveens Poppentheater. Op zondag 5 januari staat hij met zijn voorstelling 'Meneer B traint zich suf' (6+) in het theater.

Het saaie meneertje B wordt hij telkens weer verrast door de vreemde wereld om hem heen. Iedere dag beleeft hij wel een gek avontuur. Hij belandt altijd in de problemen en moet dan een oplossing bedenken. Daarin is hij gelukkig heel creatief.

'Meneer B en Ronnie de Rat' is een komische voorstelling voor iedereen met humor en fantasie, over vriendschap en jezelf durven zijn. Hoofdpersoon Meneer B. heeft al jaren een probleem: er verdwijnt van alles in zijn huis: batterijen, stukjes deken en hele zakken chips. Het spoor leidt naar een gat in de muur: een rattenhol. Door stom toeval komt ook Meneer B. zelf in het gat terecht en hij gaat op onderzoek uit. Wie is de dief en waarom komt hij niet gewoon tevoorschijn? Op luchtige toon worden herkenbare thema's behandeld, zoals het creëren van een eigen identiteit, het onderhouden van vriendschappen en het gevecht tegen eenzaamheid. Daarbij is niets wat het lijkt, precies zoals in het echte leven.

'Meneer B traint zich suf' is een hilarische en muzikale theatervoorstelling. Meneer B. en Mevrouw Roozemondt naar de feestelijke nieuwjaarsreceptie van haar werk. Tot zijn grote schrik ontdekt Meneer B. dat zijn sjieke overhemd niet meer past. Hij heeft nog maar één dag de tijd om al die heerlijke appeltaarten en frikandellen waar hij het hele jaar van gesmuld heeft, er weer af te trainen. Maar hij zou Meneer B. niet zijn als hij niet een veel slimmere manier zou bedenken dan fitness om een paar kilo's kwijt te raken. In een totale workout met een knipoog gaan zowel bij Meneer B. als bij het publiek de voetjes van de vloer en vliegen de pondjes eraf.

Het poppentheater staat aan Wolfert van Borsselenweg 85a. De voorstellingen beginnen om 14.30 uur. De toegang bedraagt 9 euro per voorstelling.

Voor meer informatie: https://amstelveenspoppentheater.nl/

kaartjes voor 3 januari kunnen alleen via info@amstelveenspoppentheater.nl of 020-6450439 besteld worden.

Meneer B traint zich suf.
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie