'Help, Helikoptersouders!
'Help, Helikoptersouders! Pr

Opbrengst van voorstelling ‘Help, Helikopterouders’ in Schouwburg Amstelveen voor theatermakers in Gaza

23 februari 2024 om 12:10 Podiumkunsten

AMSTELVEEN De familievoorstelling ‘Help, Helikopterouders! (8+)’ die zondagmiddag 25 februari om 14.30 uur te zien is in Schouwburg Amstelveen – draagt bij aan een bijzonder initiatief voor kinderen in Gaza. Gezelschap Het Laagland doneert namelijk de volledige opbrengst van deze voorstelling aan een actie ter ondersteuning van theatermakers Rafat Alaydi en Mohammed Hissi uit Gaza. Dit duo biedt in Gaza een plek voor kinderen, waar ze door middel van theater toch een beetje kunnen ontsnappen uit de waan van de dag om te spelen en te lachen.

Rafat Alaydi en Mohammed Hissi hebben al veel langer relaties met het Nederlandse jeugdtheater. Daarom wil Het Laagland met deze actie ervoor zorgen dat zij hun werk in Gaza kunnen doorzetten. Wie een kaartje koopt voor de familievoorstelling in Amstelveen draagt bij aan deze bijzondere actie.

“Help, Helikopterouders!’ is een hilarische familievoorstelling over de ontomkoombare tragiek van goedbedoeld ouderschap. De voorstelling voor kinderen, pizzapapa’s, loedermoeders en dolfijnouders gaat volgens de aankondiging over ‘alles wat je altijd al wilde weten over je opvoeders’. Vijf acteurs – allemaal zelf vader of moeder – spelen de ouders die ze (willen) zijn én de kinderen die ze vroeger waren. Dit vijftal vliegt in volle vaart en met humor door de wereld van opvoeden en opgevoed worden met verwarrende dilemma’s en pittige discussies.

Voor meer informatie: schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie