Stefan de Walle en Eva Van der Gucht in 'Herman'
Stefan de Walle en Eva Van der Gucht in 'Herman' Foto: Bram Willems

Toneelbewerkingen van boeken ‘Sonny Boy’ en ‘Herman’ in Schouwburg Amstelveen

18 februari 2024 om 09:00 Podiumkunsten

AMSTELVEEN Schouwburg Amstelveen heeft in maart twee toneelstukken op het programma staan die gebaseerd zijn op een boek. De tragikomedie ‘Herman’, naar de gelijknamige roman van Marc van Bree, vertelt het ‘coming of age’ verhaal van een midden vijftiger. De solovoorstelling ‘Sonny Boy’ brengt het gelijknamige bekende boek van Annejet van der Zijl wederom tot leven. 

‘Herman’ is op zondagmiddag 3 maart om 15.00 uur te zien. Het is een tragikomedie over een laatbloeier. Wat doe je als je partner na 26 jaar huwelijk vertrekt naar een ander? Ondanks alle tegenslag groeit Herma uit tot een veel leuker mens dan hij tijdens zijn huwelijk was. Stefan de Walle (Flodder, Sinterklaas) en Eva Van der Gucht (Oogappels, De vloer op) spelen de hoofdrollen in dit stuk.

(Tekst gaat door onder de foto)


Tarikh Jansen als Sonny Boy. - Foto: Annemieke van der Togt

SONNY BOY

Naar aanleiding van het 20-jarig jubileum van het boek ‘Sonny Boy’, is het verhaal van Annejet van der Zijl nu ook in het theater te bewonderen. In de intieme solovoorstelling, gespeeld door Tarikh Jansen, komen Rika en Waldemar Nods uit de gelijknamige historische roman wederom tot leven. Nu door de ogen van hun zoon. Sonny Boy is op zaterdag 16 maart te zien in de Kleine Zaal van de schouwburg. Aanvang 20.30 uur.

Voor meer informatie schouwburgamstelveen.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie