Afbeelding
Foto: Pexels

Een badkamer in een nieuwe woning inrichten doe je zo!

6 december 2023 om 17:17 Partnercontent

Met de tips in dit artikel kun je je nieuwe badkamer transformeren van een gewone ruimte naar een plek waar je elke dag naar uitkijkt om tijd door te brengen. Lees snel verder!

Je zal verbaasd zijn hoeveel invloed kleuren hebben op de sfeer van een ruimte. Kies daarom zorgvuldig de kleuren voor de muren, vloeren en accessoires in je badkamer. Overweeg lichte tinten zoals pastelkleuren of neutrale kleuren zoals wit en beige om een rustgevende en frisse uitstraling te creëren. Donkere kleuren daarentegen kunnen een gevoel van warmte en gezelligheid toevoegen.

Verlichting is misschien wel het belangrijkste punt
Zorg ervoor dat er voldoende natuurlijk licht binnenkomt door het gebruik van ramen of dakramen. Maak daarnaast slim gebruik van kunstmatige verlichting door middel van plafondlampen, wandlampen en spiegellampen. Dimbare lampen kunnen ook handig zijn, omdat ze je de mogelijkheid geven om de sfeer aan te passen. Een van de beste manieren om de sfeer in je badkamer te bepalen, is door gebruik te maken van dimbare verlichting. Dit stelt je in staat om de helderheid aan te passen aan je voorkeuren en de gelegenheid.

Slimme verlichtingsystemen bieden allerlei mogelijkheden om je badkamerverlichting vorm te geven. Met behulp van een app op je smartphone kun je de verlichting eenvoudig bedienen en aanpassen aan je wensen. Zo kun je bijvoorbeeld timers instellen zodat de verlichting automatisch aangaat wanneer je ‘s ochtends de badkamer binnenkomt. Daarnaast kun je met slimme verlichtingssystemen ook de kleur en intensiteit van het licht aanpassen.

Maak gebruik van spiegels om de ruimte groter te laten lijken
Spiegels hebben de magische eigenschap om een ruimte optisch groter te maken. Maak daarom slim gebruik van spiegels in je badkamerontwerp. Plaats een grote spiegel aan de muur tegenover het raam om natuurlijk licht te reflecteren en de ruimte helderder te maken. Daarnaast kunnen meerdere spiegels in een kleine badkamer ook helpen om de illusie van ruimte te creëren.

En door led-strips aan de achterzijde van de spiegel te bevestigen, creëer je een gelijkmatige en heldere verlichting die schaduwvorming voorkomt. Op deze manier kun je jezelf altijd goed zien tijdens het scheren, opmaken of je haar stylen.

Maak gebruik van bewegingssensoren
Niets is vervelender dan in het donker naar de lichtknop te moeten zoeken wanneer je ‘s nachts naar het toilet moet. Met behulp van bewegingssensoren kun je dit oplossen. Plaats een sensor in je badkamer die reageert op beweging. Wanneer je de ruimte betreedt, zal de verlichting automatisch aangaan. Dit is niet alleen handig in het donker, maar ook energiebesparend omdat de verlichting niet onnodig blijft branden.

Opbergruimte in de badkamer
Een opgeruimde badkamer ziet er niet alleen beter uit, maar het maakt ook je dagelijkse routine een stuk eenvoudiger. Zorg dus voor voldoende opbergruimte in je nieuwe badkamer. Denk aan planken, kastjes, lades en handige opbergboxen waarin je al je toiletartikelen en handdoeken kunt opbergen Ook oplossingen als een stijlvol hangend toilet zorgen voor meer ruimte in de badkamer. Zo houd je alles netjes georganiseerd en binnen handbereik.

Badkamerplanten voor meer natuur in huis
Planten kunnen een geweldige toevoeging zijn aan elke ruimte, dus ook aan je badkamer! Kies planten die het goed doen in een vochtige omgeving, zoals varens en orchideeën. Ze zien er mooi uit en verbeteren ook de luchtkwaliteit en zorgen voor een ontspannen atmosfeer. Houd er wel rekening mee dat sommige planten meer verzorging nodig hebben dan andere, dus kies verstandig.

Denk ook aan vrolijke handdoeken, kleurrijke zeepdispensers, een geurkaars of zelfs een kunstwerkje aan de muur. Het zijn de kleine details die het verschil maken!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie