Afbeelding
Foto: Marvin Meyer via Unsplash

De voordelen van software voor wervingsbureaus

13 november 2023 om 15:06 Partnercontent

De strijd om talent wordt steeds heviger. Naarmate je klanten groeien, groeit hun behoefte aan talent in een snel tempo in een schijnbaar steeds kleiner wordende talentenpool! In de afgelopen decennia is in de meeste frontiersectoren de vraag naar talent het aanbod van talent ruimschoots overtroffen – waardoor de rol van recruiters steeds belangrijker wordt en het rekruteren moeilijker wordt! Om ervoor te zorgen dat je voorop blijft lopen in een ultracompetitieve wervingsmarkt, heeft je wervingsbureau technologie en wervingssoftware nodig om je daarbij te helpen! Recruitment- en uitzendsoftware zijn dus echte aanraders, maar waarom is dat precies het geval? Nou, dat leggen we hieronder uit aan de hand van hun voordelen. 

Slim inhuren

Voorbij zijn de dagen dat langdurige wervingsprocessen wervingsbureaus tijd, geld en gekwalificeerde kandidaten kosten. Met rekruteringssoftware kun je nu de aanwervingstijd verkorten door handmatig werk te elimineren. 86% van de recruiters is het erover eens dat software voor wervingsbureaus hun wervingsproces sneller heeft gemaakt. Het helpt je teams ook tijd te besparen door de workflow te stroomlijnen, zodat je razendsnel de beste kandidaten voor je klanten kunt vinden. 

Positieve kandidaatervaring

Je aanwervingsproces is een verbindingsweg tussen je klanten en de kandidaten. Als de weg hobbelig is (slechte kandidaat-ervaring), kun je de topkandidaten niet naar je klanten leiden. 80% van de in het onderzoek ondervraagde kandidaten was het ermee eens dat positieve ervaringen tijdens het wervingsproces hun beslissing om een baanaanbieding te accepteren, hebben beïnvloed. Recruitmentsoftware is cruciaal voor het bieden van een positieve kandidaatervaring. Het biedt een gestroomlijnd sollicitatieproces, geautomatiseerde communicatie in elke fase, gecentraliseerd kandidatenbeheer voor gepersonaliseerde interacties, verbeterde samenwerking met belanghebbenden, mobielvriendelijke toegang en datagestuurde inzichten voor voortdurende verbetering. Deze functies zorgen voor een gebruiksvriendelijk, transparant en efficiënt wervingsproces, waardoor uiteindelijk het werkgeversmerk wordt versterkt en toptalent wordt aangetrokken.

Gestroomlijnde communicatie

Je kunt het hele communicatieproces stroomlijnen met functies zoals het synchroniseren van e-mails en agenda-evenementen met betrekking tot kandidaten en contacten in het systeem. Dit zal je team helpen bij het werken aan een bepaalde kandidaat met alle informatie die in het verleden met die kandidaat is uitgewisseld. Ook bij een uitzendbureau starten is het onder meer vanwege deze reden een goed idee om software te gebruiken. 

Automatiseer je wervingsproces

Wervingssoftware kan vele aspecten van je wervingsproces automatiseren, van het verzamelen van gegevens over kandidaten tot het plannen van sollicitatiegesprekken. Volgens een onderzoek zou AI-aangedreven rekruteringssoftware geweldig zijn voor het werven van kandidaten (58%), het screenen van kandidaten (56%) en het verzorgen van kandidaten (55%). Doordat er minder administratief werk nodig is, zorgt recruitmentautomatisering ervoor dat je je kunt concentreren op wat er echt toe doet: het opbouwen van duurzame relaties met je kandidaten en klanten. 

Efficiënte gegevensorganisatie en monitoring

Bescherm je teams tegen handmatige gegevensinvoer met rekruteringssoftware. Met geïntegreerde ATS en recruitment-CRM kun je je gegevensbeheer en -monitoring stroomlijnen. Wervingstools kunnen de gegevensefficiëntie organiseren en automatiseren, van het beheren van gekwalificeerde kandidaten tot facturering en verkoop. Ook daarom is het dus een goed idee om software te gebruiken als je een wervingsbureau hebt. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie