Afbeelding
Foto: Adobe Stock

Krijg je visite? Zo ben je een goede gastheer in onze regio!

14 september 2023 om 11:26 Partnercontent

Of het nu mensen zijn die je hebt leren kennen op vakantie of oude collega’s uit een vorig leven. Allemaal hebben we wel eens visite die graag de stad of plek waar wij wonen beter wil leren kennen. Het is soms lastig als inwoner van Amstelveen je te verplaatsen in de toerist die naar onze stad komt. Wat is leuk en wat is juist een cliché? Over dit dilemma is dit blog geschreven, en wordt aangegeven wat de gemiddelde toerist leuk vindt in onze stad. Want is het een stuk meer dan het kleine broertje van Amsterdam!

Stad of natuur

Het leuke aan wonen in onze regio is dat we zowel de stad als natuur vlakbij hebben. Het ligt er dan ook aan wie je op visite krijgt wat de voorkeur heeft. Komt iemand uit de stad? Neem hem dan mee naar de verrassende natuur in onze regio. Een leuke tip is dan om lekker te gaan varen op de plassen. Je kunt overal bootjes huren tegenwoordig, en onze wateren zijn natuurlijk ontzettend leuk. Vaar door naar de Vinkeveense plassen en laat alle waanzinnige huizen daar zien. Stop ondertussen ergens voor een lekkere borrel, en de dag vliegt werkelijk voorbij. Ook de kust bezoeken is iets wat veel mensen zeer waarderen. Niet alleen met dertig graden een geschikte keuze, maar ook met storm zeer indrukwekkend!  

Stadsmens

Is er juist meer behoefte aan stad? Dan zijn ook daar volop mogelijkheden voor in onze regio. Van het leuke Haarlem tot bruisende Amsterdam. De opties zijn eindeloos. Probeer de indrukken en prikkels van de stad wel te kanaliseren en sluit de dag gewoon lekker af in onze eigen stad. Het stadshart van Amstelveen mag er ook zeker zijn! Zo zijn er bijvoorbeeld zoveel leuke restaurants in Amstelveen, zoals Brasserie 10. Dit is een warme plek waar je kunt genieten van de mooie landelijke omgeving, met heerlijk eten voor een goede prijs. En op hun zonovergoten terras of in het restaurant (wat zit in een authentieke boerderij) kan iedereen zich echt even thuis voelen! Uiteten in Amstelveen is dus echt een aanrader, en daarnaast van veel hogere kwaliteit dan in andere binnensteden.

Kortom, nodig met een gerust oude of nieuwe vrienden van buiten de regio uit. In de prachtige omgeving waar wij wonen is genoeg te doen om dagen en eigenlijk weken te vullen. Al is die laatste misschien wel weer een beetje veel om visite zo lang over de vloer te hebben. Hoe dan ook, veel plezier! 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie